The Opium Cartel predstavljajo video in single “In The Streets”

0 110

The Opium Cartel predstavljajo novi video in single za skladbo In The Streets. Skladba bo uvrščena na prihajajoči novi studijski album skupine z naslovom “Valor”, ki bo izšel v letošnjem juniju pri založbi Apollon Records.

Video, za katerega so se The Opium Cartel naslonili na integracijo insertov filma “Foxes” (1980), si lahko v celoti ogledate spodaj.

The Opium Cartel je stranski art/progressive in pop rock projekt, za njim pa stoji White Willow šef Jacob Holm-Lupo. Album “Valor” bo tako skupno že tretji studijski dosežek tega projekta.

Lupo je o novem albumu strnil sledeče misli: “Gre za ploščo naivnih, a pogumnih sanj. Pesmi govorijo o optimizmu otroštva in mladosti, torej o času življenja, ko se je odvijalo vse tako, kot si si sam zamišljal in o nečem sanjal. Ko si se npr. zaljubil v najlepše dekle na svetu, ona pa ti je vrnila ljubezen. To je bil čas, ki ni poznal razočaranja, ali da bi te kdo pustil na cedilu. Pripravljen si bil prevzeti sleherno tveganje, brez da bi te bilo ob tem strah neuspeha!”

“V glasbenem smislu povzema album navdih iz različnih virov glasbe osemdesetih let, pri čemer prednjačijo vplivi zasedb The Blue Nile, Shriekback, poznih Roxy Music, pa vse tja do progresivnega popa Alan Parsons Project, kot tudi ikonskih proggerjev Camel. Da bi kar se da avtentično ujel občutek te glasbene ere, sem se posluževal ekskluzivno opreme, ki pripada ikonskim sintentizatorjem zvoka osemdesetih, kot sta mdr. : Oberheim Matrix-6 in Yamaha DX7.”, dodaja Lupo.

Na “Valor” se pojavljajo v vlogi posebnih gostov Alexander Stenerud (Zima), ki je že sodeloval na The Opium Cartel priredbi glam metalcev Ratt What’s It Gonna Be, kitarist skupine Airbag Bjorn Riis, nadalje pevca Ole Øvstedal in Silje Huleboer, pa Wobbler bobnar Fredrik Frøislie, vokalist izraelskih progresivnih metalcev Tillian Leah Maercu ter Jacobova hčerka Ina A.Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki