Miha Kralj predstavlja video “Zemlja kliče SOS 20200331”!

0 390

Miha Kralj, ena bistvenih figur pionirstva elektronske glasbe, ki je s svojo dejavnostjo v prvi polovici osemdesetih utemeljil ta glasbeni žanr še v časih rajnke skupne države, predstavlja video za skladbo “Zemlja kliče SOS 2020031”.

S skladbo, ki je v izvirniku imenovana Zemlja kliče S.O.S., je Miha Kralj pravzaprav že leta 1981, ko je skladbo ustvaril, predvidel kam drvimo skoraj 40. let kasneje in hkrati s tem aktualno globalno pandemijo.

Tako se je legendarni slovenski čarovnik elektronske glasbe, vsled aktualnega akutnega stanja človeštva in planeta, odločil, da skladbo posodobi, osveži in jo znova posname v pre-aranžirani verziji, kot “Zemlja Kliče SOS 20200331”.

Skladbo “Zemlja Kliče SOS 20200331” in video lahko predvajate TUKAJ!

Svojo odločitev, da aktualizira skladbo je Miha Kralj pospremil s sledečimi besedami: “Ko sem leta 1981 pisal tekst Zemlja kliče SOS, je to bila še vse znanstvena fantastika, na žalost se marsikaj od tega sedaj uresničuje.”

V zvezi z novo verzijo pesmi oziroma videom pa pravi Miha tole: “Video so naredili v Studiu 37 po ideji prijatelja Jurija Korenca z njegovimi sodelavci. Na novo postavljen aranžma pa smo naredili: Ichisan-Igor Škafar, Gregor Zemljič in jaz, Produkcija miks in mastering g.Gregor Zemljič. Video je resnični pokazatelj kam drvi človeštvo! Žalostno!”

Skladbo Zemlja Kliče S.O.S. je Miha Kralj leta 1983 posnel v svojem studiu Andromeda in jo istega leta predstavil na festivalu Slovenska popevka. Leta 2010 je elektronski projekt Elektrix posnel svojo verzijo Kraljevega izvirnika skladbe Zemlja Kliče S.O.S.

Na fotografiji: Miha Kralj med svojim nastopom, dne 22.09.2016, v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki