The Pretty Things so, v spomin na Phila Maya, izdali dve novi skladbi

0 61

The Pretty Things so v spomin na svojega pokojnega vokalista Phila Maya izdali dve novi skladbi.

Phil May je preminil 15. 5. 2020 v bolnišnici Queen Elisabeth (Kings Lynn, Norfolk, Velika Britanija) v 75. letu starosti. Tja je bil sprejet po nerodnem padcu s kolesom, zaradi česar je moral na nujno operacijo kolkov. Potem pa so se stvari začele zapletati in njegovo zdravstveno stanje se je nenadoma močno poslabšalo, zaradi česar je teden dni kasneje umrl.

The Pretty Things so se sicer znašli v procesu ustvarjanja materiala, ki so ga načrtovali izdati na novem albumu. Koncertno so se upokojili v decembru 2018, ko so odigrali svoj zadnji nastop na londonskem prizorišču Indigu (na odru sta se skupini ob tej priložnosti pridružila kot posebna gosta tudi David Gilmour in Van Morrison).

The Pretty Things predstavljajo tako dve priredbi, in sicer za skladbo To Build A Wall, ki v izvirniku pripada Willu Varleyu in skladbo Devil Had A Hold On Me, ki v izvirniku pripada Gillianu Welchu. Obema lahko prisluhnete spodaj.

Del uradnega sporočila, vezanega na novi The Pretty Things album pravi: “Ti posnetki so vzeti iz prebranega materiala na katerem se skupina ukvarja in je rezultat dolgih diskusij o tem, če je pravzaprav sploh primeren za to, da zastopa smiselni del nove glasbe v “slečenem”, akustično “zapeljanem” formatu. Očitno lahko, zato sta Phil May in Dick Taylor, skupaj z menedžerjem skupine in producentom Markom St. Johnom, pričela z delom na novem albumu, ki bo odigran v popolnoma akustični režiji.”

Album bo predvidoma izšel v drugi polovici letošnjega leta.


The Pretty Things – To Build A Wall (avdio)
The Pretty Things – The Devil Had a Hold of Me (avdio)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki