Thom Yorke “Confidenza”

foto: Steve Tanner
0 31

V mesecu januarju je Thom Yorke skomponiral glasbo za  film »Confidenza« režiserja Daniele Luchettija Gre za priredbo italijanske drame po istoimenskem romanu Domenica Starnoneja.

V mesecu aprilu pa je na založbi XL Recordings glasba za ta film izšla v digitalni obliki, sledita pa ji vinilna in CD izdaja.

Tokratna predstavitev je glasbeni vizual za singel ‘Knife Edge’, v katerem igrata glavni vlogi, Elio Germano in Federico Rosellini. Nastal je iz sekvence filma, ki ga je uredila in režirala režiserka “Confidenze”  Ael Dallier Vega in pesmi z b-strani ‘Prize Giving’. Napoved uvodne filmske skladbe filma ‘The Big City’, je Yorke uvrstil na svoj seznam predvajanja za BBC-jevo serijo Music Artist in Residence, v kateri je bil gost z The Smile.

“Confidenza” sledi Yorkejevi prejšnji celovečerni glasbi in izvirnemu soundtracku za remake filma “Suspirie” Luce Guadagnina iz leta 2018, Film “Suspirium”, je prejel tudi nagrado GRAMMY za najboljšo pesem, ustvarjeno za vizualne medije je produciral Sam Petts-Davies (Suspiria, The Smile Wall Of Eyes). V tem filmu  Petts-Davies in Yorke ponovno sodelujeta z London Contemporary Orchestra, skupaj z jazzovsko zasedbo, ki vključuje Roberta Stillmana in kolega iz The Smile Toma Skinnerja. Leta 2019 je Yorke sovje prispeval tudi k glasbi z filma »Motherless Brooklyn« Edwarda Nortona, leta 2022 pa je napisal dve izvirni pesmi za končni del serije »Peaky Blinders«.

Zadnje čase Yorke veliko časa preživi na turneji s svojo skupino The Smile (s Tomom Skinnerjem in Jonnyjem Greenwoodom), ki je januarja izdala svoj drugi studijski album »Wall Of Eyes«, ki je sledil odličnemu prvencu »A Light For Attracting« iz leta 2022.

V okviru velike evropske turneje bodo The Smile 15. junija nastopili v Puljski Areni, dan prej pa bodo nastopili v beograjskem Hangarju. Celoten seznam datumov in festivalskih nastopov je na voljo na uradni spletni strani skupine.

1. The Big City
2. Knife Edge
3. Letting Down Gently
4. Secret Clarinet
5. In The Trees
6. Prize Giving
7. Four Ways In Time
8. Confidenza
9. Nosebleed Nuptials
10. Bunch Of Flowers
11. A Silent Scream
12. On The Ledge

Thom Yorke:

Instagram X | W.A.S.T.E. HQ TikTok


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki