Toto se vračajo z novo postavo in novim zagonom!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
2 167

Toto so reaktivirali svoje aktivnosti. Kitarist Steve Lukather in pevec Joseph Williams, sta obelodanila povsem novo postavo skupine in napovedala tudi prvi koncert s prenosom na medmrežju, ki se bo zgodil 21. 11. 2020.

Novo postavo skupine Toto – gre za njeno 15. inkarnacijo v dolgoživi 43-letni karieri -, zastopajo ob Lukatherju in Williamsu še trije povsem novi člani: basist John Pierce (Huey Lewis and The News), bobnar Searight (Ghost-Note/Snarky Puppy) in klaviaturist/spremljevalni vokalist Steve Maggiora (Elvis, Moms Mabely), medtem ko bosta v ekipi sodelovala tudi klaviaturist Dominique Taplin (Prince, Ghost-Note) ter multi-instrumentalist/pevec Warren Ham (Ringo Starr), ki sta z Lukatherjem in Williamsom sodelovala že prej.  

“V tem trenutku sva samo Joe in jaz dva izmed starih Toto članov, ki si želiva spraviti skupino nazaj na odre in izvajati njeno glasbo – glasbo, ki povezuje med seboj medgeneracijske privržence našega opusa”, razlaga Luke in dodaja: “Štiri dekade in pol svojega življenja sem preživel kot edini originalni član skupine Toto, ki ni nikoli izpustil niti enega samega koncerta skupine in prav tako niti enega albuma ne. Naša glasba je z menoj ves čas živela na odrih. To je tisto, čemur se ne bom nikoli odrekel. Globalna “Dogz of Oz” turneja je edinstvena priložnost nas vseh, da začrtamo našo prihodnost znova, obenem pa simultano ohranimo globoko vez, ki obstaja z našo publiko ter na tak način osmislimo nov stik z nenehnim glasbenim raziskovanjem. Upanje narekuje, da se v poletju 2021 premaknemo naprej in vrnemo na odre sveta.”

“Luke in jaz sva preživela mnogo stvari skupaj,” dodaja Williams in nadaljuje: “Tretiram ga kot brata. Najin kreativni odnos bogati najina življenja. Ko se ozrem naprej proti tej združitvi, je vizija pričakovanja, da udejanjimo vse, kar se trenutno nahaja v naših mislih in željah. V tem novem poglavju, ki ga odpiramo, si na Zemlji ne predstavljam nikogar drugega ob sebi, s katerim bi si bolj želel lotiti tega izziva, kot je to moj življenjski, lojalni in nadarjeni prijatelj in tovariš v skupini. Smo zadnji še stoječi možje.”

V nedeljo 21. 11. 2020 bo nova postava odigrala svoj prvi predstavitveni koncert, ki bo dostopen oboževalcem Azije, Evrope, Avstralije, Nove Zelandije in Severne Amerike z neposrednim prenosom na medmrežju.

Vstopnice so že na voljo!

V prihodnjem letu bosta oba, tako Lukather, kot Williams, izdala pri založbi Mascot Label Group, vsak svoj nov studijski album. V septembru je Steve Lukather že predstavil prvo skladbo in video z novega albuma z nazivom “Run To Me” v kateri sodelujejo Williams, Ringo Star in John Pierce.

Na fotografiji: Steve Lukather (levo) in Joseph Williams (desno) med nastopom Toto 9. 2. 2016 v Dunajski dvorani Gasometer (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

2 Comments
  1. Irena says

    Top… ko sem videla uradno izjavo, je bila zame to najlepša možna novica dneva ❤❤

  2. Poba says

    He he…. Še bomo užival v njihovih nebeških stvaritvah. Drugo leto upam da se zadeve fiksno uredijo in komaj čakam, da spet srečam Lukea s kompanijo na odru 😀

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki