Toxine in Marko Vuksanović – Slovenska pesem (MMS 2024) – single in video

Toxine & Marko Vuksanovič (promo 2024)
0 100

Primorska zasedba Toxine je na letošnjem Festivalu melodij morja in sonca predstavila čudovito balado Slovenska pesem. Za to priložnost so združili moči z Markom Vuksanovićem, pevcem legendarne, prav tako primorske skupine Avtomobili. Za svoj nastop na MMS so prejeli najvišjo oceno strokovne žirije.

Sedaj za skladbo predstavljajo tudi videospot, ki si ga lahko ogledate na spodnjem linku.

Kot pravi avtor besedila Tomi Toth, je Slovenska pesem večplastna. “Gre za zelo lepo, a nekoliko žalostno zgodbo, ki na ožjem nivoju skuša skozi osebni boj umetnika opazovati občutek resigniranosti majhnega naroda in pa možnosti za izstop iz tega občutka. Širše pa je pesem tudi refleksija o dveh življenjskih stalnicah – lepoti in žalosti. Ta širši razmislek povezuje oba nivoja v popoln krog. Če se vam zgornji stavki zdijo nerazumljivi, pretirano filozofski ali brez pravega pomena, lahko to povemo tudi drugače. Pomislite na kako pomembno slovensko umetniško delo, na primer film Cvetje v jeseni ali skladbo Solinar … Vidite? Kakšna žalostna lepota je to“, dodaja Toth, ki je tudi scenarist videospota.

Videospot je nastal v režiji ekipe Predraga Rajčića.

Marko Vuksanović – glavni vokal
Samo Turk – kitare, spremljevalni vokal, programiranje klaviatur
Erik Čebokli – bas
Aleš Zorec – bobni
Amanda Vidic – violina
Snemanje glavnega vokala: Matej Doljak
Snemanje ostalega: Žiga Fabbro in Samo Turk
Mix in mastering: Žiga Fabbro
VIDEO:
Režija: Predrag Rajčić
Kamera: Matic Soban
Dron: Kristjan Vatovec
Color grading: Simon Gosnik
Scenarij: Tomi Toth
Igrajo: Tomi Toth, Marko Vuksanović, Samo Turk


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki