U.D.O. predstavljajo karantenski video “One Heart One Soul”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 77

U.D.O., znameniti nemški heavy metalci, ki jih vodi edinstveni Udo Dirkschneider in pri katerih bas kitaro vihti Slovenec Tilen Hudrap, so pred kratkim posneli karantensko verzijo svoje skladbe One Heart One Soul. Skladba se nahaja na aktualnem albumu skupine “Steelfactory“, ki je izšel konec avgusta 2017. 

Video lahko predvajate spodaj.

“Zaradi izolacije, ki smo ji priča, je vsak član skupine posnel svoj del v domačem studiu. Vsi smo dobro seznanjeni z vsem ‘sranjem’, ki se trenutno dogaja v ZDA, s tamkajšnjimi demonstracijami, ki se širijo po svetu. Kot skupina in kot posamezniki nasprotujemo vsem oblikam rasizma in fanatizma, ne glede na posameznikovo barvo kože, narodnost, etnično pripadnost ali versko prepričanje. Zato smo želeli v en glas sporočiti: TO SE MORA KONČATI! Vsi živimo na tem krhkem planetu, zato je skrajni čas, da pričnemo drug drugega spoštovati. Temnopolta življenja štejejo! VSA življenja štejejo. Ta video zato posvečamo boju za enakopravnost.’Eno srce in ena duša’, to potrebuje naš svet,” so pojasnili.

U.D.O. so za 17. 7. 2020 napovedali izid novega albuma “We Are One”, ki je nastal v sodelovanju z državnim orkestrom nemške vojske. Album bo izšel pri nemški založbi AFM Records/Soulfood Records. Gre za glasbeni projekt, ki velja za unikat v svetovnem merilu.

Na albumu se nahaja 15 skladb, ki so nastale in doživele aranžiranje ob sodelovanju med U.D.O. in Cristophom Scheiblingom. K pisanju novega materiala sta se vključila tudi Udova nekdanja soborca iz časov Accept – bobnar Stefan Kaufmann, ki ga U.D.O. feni še posebej dobro poznajo kot nekdanjega U.D.O. kitarista ter producenta, in basist Peter Baltes. To še ni vse. Pri pisanju nove glasbe za album “We Are One” sta svoje usluge, znanje in navdih prispevala tudi komponista državnega orkestra Nemške vojske Guido Rennert in Alexander Reuber. Naslov albuma “We Are One” je pomenil glavno kreativno vodilo vsem vključenim v projekt.

Vse podrobnosti v zvezi z albumom “We Are One” so na voljo TUKAJ!

U.D.O. so:
Udo Dirkschneider – vokal
Andrey Smirnov – kitara
Fabian “Dee” Dammers – kitara
Tilen Hudrap – bas kitara
Sven Dirkschneider – bobni

Na fotografiji: Udo Dirkschneider med nastopom U.D.O. 15. 2. 2019 na prizorišču Forum Karlin sredi češke prestolnice Praga (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno recenzijo tega koncerta, na katerem so jim delali družbo Uriah Heep, lahko preberete TUKAJ!


U.D.O. – One Heart One Soul (karantenski video)
U.D.O. – We Are One (naslovnica albuma)
U.D.O. in državni orkester Nemške vojske

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki