Uriah Heep bodo izdali “Every Day Rocks” – zaboj prvih sedmih studijskih albumov!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 48

Uriah Heep, britanske hard rock legende, bodo 24. 9. 2021 izdali pri založbi BMG nov glasbeni zaboj imenovan “Every Day Rocks”.

Britanske hard rock legende Uriah Heep sodijo med velike štiri, ob bok imenom Led Zeppelin, Deep Purple in Black Sabbath, in ko nanese debata na poeziji in glasbi, sodijo Uriah Heep med najbolj vznemirljive, privlačne, če ne kar magične rock skupine, ki so se kdaj koli pojavile na zemljevidu rock’n’rolla.

Oblikovno ambiciozno zasnovani glasbeni zaboj “Every Day Rocks” bo vseboval prvih sedem studijskih albumov skupine Uriah Heep na slikovnih vinilih, vse to pa bo spremljalo še sedem majic s kratkimi rokavi (za vsak dan v tednu), karte z motivno simboliko povzeto po poeziji ter stenski koledar, na katerem boste lahko planirali svoj tedenski programski izbor poslušanja glasbe Uriah Heep. Pet od sedmih albumih do tega dne še nikdar ni izšlo v obliki slikovnih vinilov, albuma “Demons And Wizards” in “The Magicians Birthday” pa bosta predstavljena tako v originalnih, kot ‘posodobljenih’ naslovnicah avtorja Rogerja Deana.

Glasbeni zaboj oživlja triumfalno obdobje, ko so progresivni rock, hard rock in heavy metal živeli v koeksistenci in družno premikali glasbene meje in odstirali nova glasbena obzorja. Uriah Heep so bili glasnik časa tistih davnih dni in vzniknili ter se razvijali iz skromnih začetkov, ko so bili še neizkušeni studijski glasbenikov, do statusa velikih zvezd rocka in rolla.

S preko 40 milijoni prodanih plošč po svetu, so Uriah Heep na globalni ravni vplivali na mnoge različne skupine heavy metala, sam opus skupine pa je užival od nekdaj tudi veliko naklonjenost s strani Ronnie James Dia. Tudi sicer so Uriah Heep pustili trajno sled na zvoku in slogu skupin slikovitih žanrskih odklonov. Za velik osebni navdih štejejo glasbo skupine Uriah Heep mdr. sledeči izvajalci: A-Ha, King Diamond, Krokus, Demons & Wizards, Fifth Angel in Axel Rudi Pell, medtem ko so W.A.S.P., Tesla in Blackmore’s Night posneli priredbe Uriah Heep izvirnikov.

Uriah Heep veljajo v svoji več kot petdesetletni karieri, ki ni nikdar poznala niti ščepca mirovanja, za skupino, ki je nenehno koncertirala in koncertira nenehno tudi danes. Zahvaljujoč pogonskemu motorju ustanovnega in originalnega člana, to je kitarista Micka Boxa.

Zaboj “Every Day Rocks” bo dostopen ekskluzivno preko uradne spetne trgovine Uriah Heep in ga lahko že prednaročite.

Every Day rocks bo vseboval sledečih sedem Uriah Heep albumov:
…Very ‘Eavy …Very Humble
Salisbury
Look At Yourself
Demons And Wizards
The Magicians Birthday
Sweet Freedom
Wonderworld

Na fotografiji: Kitarist Mick Box med nastopom Uriah Heep 14. 2. 2019, na Dunaju (Simm City) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki