Uriah Heep v letošnjem maju z novo knjigo!

URIAH HEEP
0 41

Pri založbi Sonicbond Publishing bodo 28. 5. 2021 izdali novo knjigo o britanskih rock legendah Uriah Heep, ki jo je pripravil znani glasbeni novinar in publicist Steve Pilkington z naslovom “Uriah Heep In The 1970s”.

Neverjetno, a resnično. Uriah Heep so skupina, ki deluje neprekinjeno že polnih 50 let. Vendar pa je malo korenjakov, ki bi si drznili oponirati dejstvu, da je najbolj kreativno, komercialno uspešno, pa tudi obdobje v katerem so Uriah Heep s svojo aktivnostjo postali skozi čas močno vplivni na prihajajočo generacijo heavy metalskih skupin, prav obdobje prve dekade delovanja skupine, to je med letoma 1970 in 1980.

V tem obdobju so izdali neverjetno serijo trinajstih studijskih albumov, kot tudi enega najboljših klasičnih koncertnih (dvojnih) albumov. V tem času pa je tudi skupina preživljala številne rokade v postavi. Z izjemo pozicije klaviatur (Ken Hensley) in kitare (Mick Box). V tem nepozabnem obodbju delovanja skupine, so Uriah Heep potrebovali tri studijske albume, da so konsolidirali svojo ekipo do te mere, da je bila ta pripravljena na preboj med nesmrtne kreatorje rock in roll univerzuma. Ekipa, ki je v istem letu, to je letu 1972, posnela in izdala kultna klasična albuma “Demons And Wizards” ter “The Magician’s Birthday”, v svojem formatu zlate postave: David Byron (vokal), Ken Hensley (klaviature), Mick Box (kitara), Gary Thain (bas kitara) in Lee Kerslake (bobni).

Ko je karizmatični David Byron po snemanju albuma “High And Mighty” (1976) zapustil skupino, je ta sicer zaplula v obdobje negotovosti, kar pa ni zmanjšalo njenega izjemno plodovitega komponističnega dometa. Kljub turbulencam, notranjim trenjem, izčrpavajočim turnejam, vzponom in padcem skozi drugo polovico sedemdesetih, so nastali trije fantastični albumi “Firefly” (!977), “Innocent Victim” (1977) in “Fallen Angel” (1978) , ki vsi po vrsti vzdržujejo izjemen komponistični priključek z obdobjem največje komercialne uspešnosti skupine.

Čeprav niso rušili rekordov v prodaji albumov tako kot nekateri drugi generacijski vrstniki tega časa, pa so Uriah Heep napisali v tej dekadi nekaj najveličastnejših del, ki jih pozna rock ‘n’ roll univerzum. In ta knjiga vas vodi skozi vse podrobnosti prvih deset let delovanja skupine.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki