Viperstone z novim singlom in spotom #LjubezenNaPrviDotik

0 190

Skupina Viperstone, ki že več let osvaja koncertne odre, v zadnjih letih tudi gledališke, je v času karantene slovensko glasbeno sceno oplemenitila s prvim singlom v slovenskem jeziku #LjubezenNaPrviDotik. Četverica je znana po provokativnih besedilih, ki se dotikajo družbenih fenomenov in situacij. Tudi tokrat nas poslušalce pustijo brez besed, saj je besedilo idealno za trenutno situacijo. Pesem govori o novodobni ujetosti človeka v digitalno resničnost družbenih omrežij in interneta. 

»Brez pametnih telefonov si danes skorajda ne moremo predstavljati našega vsakdana. Postali so naš dnevnik, planer dogodkov, pregledovalnik elektronske pošte in orodje za preganjanje dolgčasa, naj je to igranje igric ali pa seveda brskanje po družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Očitno čutimo potrebo, da svojo najboljšo verzijo samega sebe predstavljamo svojim prijateljem oz. sledilcem. Velikokrat so to tudi platforme za iskanje ljubezni. V tem primeru na prvi virtualni dotik«, je povedal Jure Kopušar, pevec skupine Viperstone. 

Besedilo pesmi, ki je primarno nastalo v angleškem jeziku, je napisal basist Jan Oršič, kasneje pa so jo fantje skupaj preoblikovali in ustrezno prevedli v slovenščino. »Seveda nismo mogli dobesedno prevajati, zato je vsak predlagal svoje verze. Zelo zanimivo je bilo iskanje slovenskih besed, saj smo navajeni na pisanje angleških besedil. Slovenščina drugače zveni in tudi pesem je na koncu dobila poseben ton«, pove Kopušar. 

Jure Kopušar, Jan Oršič, Jure Koncilija in Robert Humar so tik pred začetkom snemanja novega albuma, za katerega napovedujejo, da bo zares poseben. Pravijo, da so stopili stopnico višje, besedila so še globlja in so ogledalo družbenih problemov. Veliko so eksperimentirali z melodijami, hkrati pa poudarjajo, da ostajajo zvesti svojemu načinu igranja glasbe. K sodelovanju so povabili tudi dobrega prijatelja, znanega slovenska bobnarja Marka Soršaka Sokija, ki bo tokrat v producentski vlogi. 

»Soki nam bo s svojimi idejami in izkušnjami pomagal, da bo naša glasba še bolj odmevala. Zelo smo ponosni in hvaležni, da se je pozitivno odzval našemu povabilu in da skupaj ustvarimo nov, kvaliteten umetniški izdelek«, še za konec doda Jure. 


Viperstone – #LjubezenNaPrviDotik (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki