Vrste pajkov rodu Extraordinarius poimenovane po članih skupin Iron Maiden, Scorpions, Def Leppard in Angra

0 102

Cristina Rheims, brazilska biologinja in raziskovalka, ki je med drugim tudi velika ljubiteljica heavy metala, je ob odkritju štirih novih vrst pajkov le te poimenovala po članih njenih priljubljenih skupin: Iron Maiden, Scorpions, Def Leppard in Angra.

Cristina Rheims, ki sicer dela in proučuje pajkovce na biološkem raziskovalnem centru Instituto Butantan je nove vrste poimenovala takole: Extraordinarius brucedickinsoni
Extraordinarius klausmeinei
Extraordinarius rickalleni
Extraordinarius andrematosi 

Kot ste nemara že sami odkrili se imena nanašajo na Iron Maiden pevcak Bruce Dickinsona, nadalje Scorpions pevca Klausa Meinea, pa bobnarja skupine Def Leppard Ricka Allena ter pokojnega vokalista zasedbe Angra Andre Matosa.

Vse novo opisane vrste pajkov iz roda Extraordinarius (na gornji fotografiji) človeku niso nevarni. Zrastejo do dveh centimetrov in veljajo za nokturne organizme.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki