Wendy Dio si želi, da bi dokumentarec pokazal pravega in resničnega Ronnieja

0 248

Wendy Dio, žena in dolgoletna managerka Ronnieja Jamesa Dio-ja, je pred kratkim v intervjuju razkrila načrte o dokumentarcu, ki bi pokril Diovo kariero od zgodnjih let s skupino Elf pa do njegovega končnega projekta Heaven & Hell.

Wendy: “Pravzaprav se pogovarjam z producenti in režiserji. Le-ta (dokumentarec) bo moral biti odličen – takšen, kakršnega bi si želel Ronnie. Pred štirimi leti sem se o ideji že pogovarjala z založbo, ki naj ostane neimenovana, a smer, kakršno so želeli posneti, ni bila, kakršno bi si želela… Želim si, da je o Ronnieju – pravemu Ronnieju. Pravemu, resničnemu Ronnieju in ne o drogah, seksu in rock’n’rollu, saj on ni bil tak. Želim si zgodbe skupin, s katerimi je igral, od ljudi, katere je navdihoval, njegovih starih prijateljev, sočlanov skupin – vse dokler so resnične.”

O neizdanem arhivu je povedala sledeče: “Imam ga. Imam veliko stvari, ki jih še nihče ni videl. Nekaj teh posnetkov je seveda narejenih s Super 8, tako da bomo še videli, kako bo to izgledalo. Pa tudi če bo rahlo neostro, mislim, da bodo ljudje še vedno želeli videti te posnetke. Seveda bomo poizkusili iztisniti najboljšo kvaliteto iz njih. Nekaj stvari je zelo starih, a bi bilo škoda, da jih ne bi uporabili v dokumentarcu.”

Po Wendyinih besedah naj bi bil dokumentarec izdan v najboljšen primeru prihodnje leto, za distribucijo pa bo poskrbela založba BMG.

Ronnie James Dio, ki je bil najbolj znan po sodelovanju z Black Sabbath, Rainbow in Dio, je umrl 16. maja 2010 za posledicami trebušnega raka v 67, letu starosti. Le nekaj mesecev po smrti, je MTV Books najavila načrt izdanja njegove avtobiografije z naslovom “Rainbow In The Dark: The Autobiography of Ronnie James Dio”, vendar do izida ni prišlo. Wendy trenutno sodeluje z legendarni rockovskim novinarjem, Mickom Wallom, da bi dolgo pričakovana avtobiografija končno ugledala luč sveta; tri četrtine knjige so bile menda napisane še pred pevčevo smrtjo.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki