Wolfgang Van Halen in Mammoth WVH napovedujejo novi album – zunaj je single “Another Celebration At The End Of The World”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2022
0 87

Wolfgang Van Halen, ameriški multi-instrumentalist, vokalist, komponist, producent in aranžer – oprtan s talenti, ki jih je podedoval od svojega očeta in enega največjih rock kitaristov vseh časov Eddie Van Halena, napoveduje s svojim projektom Mammoth WVH drugi studijski album z naslovom “Mammoth II”.

Prah se torej še ni dodobra polegel od izida prvenca, še manj pa ob Grammy Award nominaciji Mammoth WVH za najboljši rock single leta 2022 (skladba Distance), ki je debitiral z zavzetjem prvega mesta na številnih glasbenih lestvicah, že se Wolfgang z ekipo vrača in obljublja novi album.

Ta bo vseboval deset novih Wolfgangovih avtorskih skladb in bo izšel 4. 8. 2023, pri založbi BMG. Na albumu je večino vsega postoril ponovno Wolfgang sam. To pomeni, da je ponovno odpel komade, odigral kitare, klaviature, bobne, bas kitare in še kaj.

Album “Mammoth II” je bil posnet v legendarnem 5150 studiu, produkcijo pa je Wolfgang prepustil svojemu prijatelju in sodelavcu Michaelu “Elvisu” Basketteju.

Album “Mammoth II” lahko v različnih formatih že prednaročite.

Spodaj je na voljo prvi single s prihajajočega albuma “Mammoth II” za skladbo Another Celebration At The End Of The World, ki je pravzaprav skoraj osem minut in pol dolga introdukcija v tisto, kar prinaša Wolgangova koncertna verzija oziroma spremljevalna zasedba Mammoth WVH. Video je zabaven in na nek način nadaljevanje zgodbe hita Don’t Back Down. V njem Wolfgang razjarjeno nadomešča druge Wolfgange za člane svoje razvpite koncertne zasedbe, ki jo zastopajo še: Frank Sidoris (kitara), Jon Jourdan (kitara), Ronnie Ficarro (bas kitara) in Garrett Whitlock (bobni). Video je režiral Gordy De St. Jeor in ga lahko preverite spodaj.

Seznam skladb na albumu “Mammoth II”:
1. Right?
2. Like A Pastime
3. Another Celebration At The End Of The World
4. Miles Above Me
5. Take A Bow
6. Optimist
7. I’m Alright
8. Erase Me
9. Waiting
10. Better Than You

Na fotografiji: Wolfgang Van Halen med nastopom Mammoth WVH 26. 11. 2022 na zagrebškem prizorišču Mala dvorana Doma sportova (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka, na katerem so Mammoth WVH odprli koncertni večer pred Halestorm in Alter Bridge, lahko preberete TUKAJ.


Mammoth WVH – “Mammoth II” (BMG, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki