Yes z jubilejnim ponatisom albuma “Talk”

foto: Getty Images/Robert Knight Archive/Redferns
0 59

Yes, ikone progresivnega rocka, bodo 24. 5. 2024 deležni ponatisa albuma “Talk”, ki je originalno izšel 21. 3. 1994. Gre za jubilejni ponatis, ob 30. obletnici originalnega izida albuma, za kar bodo poskrbeli pri založbi “Spirit Of Unicorn Music”.

Ponatis albuma “Talk”, ki je 14. studijski album skupine Yes, je bil zvočno digitalno remasteriziran in bo izšel tudi v ‘deluks’ 4CD formatu, ki bo vključeval dodatni studijski material, kot tudi neizdani koncertni posnetek, ki izvira iz nastopa skupine v New Yorku (Canandaigua), kjer so Yes odigrali koncert 19. 5. 1994. Ponatis bo dostopen tudi kot dvojni ‘beli’ vinil, pa tudi kot samostojni CD.

Spodaj lahko preverite promocijski video.

Po izjemnem komercialnem uspehu albuma “90125”, ki je izšel leta 1983 in ‘nekoliko težjim porodom’ naslednika “Big Generator” (1987), s katerim so se Yes prebili na obeh straneh Atlantika med 20. najbolje prodajanih plošč, se je skupina ponovno razšla. Širile so se sicer govorice o novem pevcu, ki bi lahko bili Roger Hodgson (Supertramp), Steve Walsh (Kansas), Billy Sherwood (World Trade) in celo Robbie Nevil (C’est La Vie).

Leta 1991 so se Yes združili v postavi okteta, posneli album “Union” in odrinili na turnejo. Po tem pa so od okteta ostali v skupini le še: Jon Anderson, Trevor Rabin, Chris Squire, Alan White in Rick Wakeman. Zaradi menedžerskih preprek Wakeman ni smel sodelovati poleg, tako da se je postavi enkrat več pridružil Tony Kaye na klaviaturah, kar pomeni novo rojstvo “90125” postave. Yes so obenem prešli pod okrilje nove založbe Victory Records, ki jo je vodil nekdanji predstavnik založbe Atlantic Records Phil Carson. Slednji je osebno financiral “Cinema/90125” vaje, preigravanja in snemanja.

Besedila in glasbo sta za album “Talk” sta v pretežni meri ustvarila Rabin in Anderson, pri čemer slednji ne skriva, da je to njegov najljubši Yes album iz obdobja sodelovanja skupine s Trevorjem Rabinom.

“Talk” velja tudi za prvi album, ki je bil v celoti posnet v digitalni maniri, brez uporabe avdio trakov.

Še pred izidom albuma “Talk” so Yes izdali single The Calling temu pa je sledil Walls, na katerem je kot soavtor sodeloval Roger Hodgson (skladba izvira iz obdobja skupnega sodelovanja med Rabinom in Hodgsonom v letu 1990). Ko je album izšel, pa je vsega nekaj tednov kasneje založba Victory Music bankrotirala, kar je pomenilo da je bil album deležen silno slabe promocije in distribucije.

Ne glede na to, so Yes odrinili na Severno Ameriško, Južno Ameriško in japonsko turnejo ter odigrali skupaj 77. koncertov.

Album “Talk” je danes mogoče opisati, kot veliki ‘izgubljeni’ Yes album in album, ki je bil v eri z Rabinom nemara celo najbolj koheziven Yes album, kot tudi album, ki se je v tistem obdobju še najbolj približal klasičnim časom skupine sedemdesetih, saj sklene album dihjemajoča 15. minutna epska suita Endless Dream.

Ponatis albuma “Talk” lahko že prednaročite.

Material:

CD1 – Original Album
1. The Calling
2. I Am Waiting
3. Real Love
4. State Of Play
5. Walls
6. Where Will You Be
7. Endless Dream
a) Silent Spring (Instrumental)
b) Talk
c) Endless Dream

CD2 – Talk Versions
1. The Calling (Special Version)
2. The Calling (Single Edit)
3. The Calling (Radio Edit)
4. Untitled – Trevor Rabin Instrumental
5. Endless Dream (Demo)
6. Where Will You Be (Instrumental)
7. Walls (Instrumental)
8. Endless Dream (Excerpt) (Instrumental)

CD3 – Live Canandaigua, New York 19/06/94
1. I Am Waiting*
2. The Calling*
3. Rhythm Of Love*
4. Hearts*
5. Real Love*
6. Changes*
7. Heart Of The Sunrise
8. Roundabout

CD4 – Live Canandaigua, New York 19/06/94
1. Cinema*
2. City Of Love*
3. Make It Easy*
4. Owner Of A Lonely Heart*
5. Trevor Rabin Piano Solo/And You And I*
6. I’ve Seen All Good People*
7. Walls*
8. Endless Dream*

*Previously unreleased

2-LP limited edition white vinyl
A1. The Calling
A2. I Am Waiting

B1. Real Love
B2. State Of Play
B3. Walls

C1. Where Will You Be
C2. Endless Dream
a) Silent Spring (Instrumental)
b) Talk
c) Endless Dream

Bonus Track

D1. The Calling (Special Version)

Single CD
1. The Calling
2. I Am Waiting
3. Real Love
4. State Of Play
5. Walls
6. Where Will You Be
7. Endless Dream
a) Silent Spring (Instrumental)
b) Talk
c) Endless Dream


Yes – “Talk” (Spirit of the Unicorn, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki