Yngwie J. Malmsteen najavlja novi album s singlom “Wolves At The Door”

foto: Mark Weiss 2021
0 89

Yngwie Malmsteen – kitarski heroj vseh kitarskih herojev – je napovedal nov studijski album “Parabellum”, ki bo izšel 23. 7. 2021 pri nizozemski založbi Music Theories Recordings/Mascot Label Group.

Spodaj lahko prisluhnete prvemu singlu, ki ga spremlja tudi besedilni video, in sicer za skladbo Wolves At The Door. Vsekakor ni v eno izmed pasaž singla pozabil vpeti motiva, ki je nastal še v 19. stoletju, njegov avtor pa seveda ni nihče drug kot Paganini.

Preko 40 let brezkompromisne baročno okrancljane kitarske elegance in z 21 studijskimi albumi v žepu. Dovolj povedanega o absolutni legendi brezmadežne kitarske kolizije klasične glasbe in rocka.

Album “Parabellum”, ki bo dostopen v več različnih formatih (vinil, digitalno, CD, mdr. tudi poseben de-luxe CD zaboj), lahko že prednaročite.

Tokrat je Yngwie celoten album ustvaril povsem sam. Prvi single Wolves At The Door je eden izmed skupno štirih vokalnih komadov. Vse vokale je odpel Yngwie, album pa je ustvarjal s pomočjo Pro Toolsov, mdr. je bobne naklikal, poskrbel za programiranje, odigral bas kitare. Vse sam. Možakar pravi, da že dolgo časa ni užival v ustvarjanju kakega izmed albumov, kot ravno ob snemanju in pisanju “Parabellum”, kajti stanje pandemije je po drugi strani ponudilo ogromno časa, glasbenik pa se je lahko resnično posvečal vsem podrobnostim. Yngwie dodaja, da je veliko izvirnih idej med procesom snemanja večkrat spreminjal. To velja tudi za ritmične ključe. Večkrat je tudi določene motive, ki mu niso bili všeč, nadomestil s kompatibilnejšimi.

Naslovnico za album je prispeval David Benegas.

Seznam skladb na albumu “Parabellum” se glasi:
1. Wolves At The Door
2. Presto Vivace in C# Minor
3. Relentless Fury
4. (Sis Vis Pacem) Parabellum
5. Eternal Bliss
6. Toccata
7. Good Particle
8. Magic Bullet
9. (Fight) The Good Fight
10. Sea Of Tranquility


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki