Herman Frank (Victory, ex-Accept) predstavlja video in single “Teutonic Order”

AFM Records 2021
0 35

Herman Frank, legendarni nemški kitarist in nekdanji član zlate postave nemških legend metala Accept, predstavlja po singlih Eye of the Storm in Venom še tretjega, in sicer za skladbo Teutonic Order. Tudi ta single spremlja pravi glasbeni video, ki ga lahko preverite spodaj.

Skladbe Teutonic Order, Venom in Eye of the Storm se bodo nahajale na prihajajočem novem studijskem albumu Hermana Franka z naslovom “Two For a Lie”, ki bo izšel 21. 5. 2021 pri založbi AFM Records.

Glasbo in besedilo za skladbo Teutonic Order sta prispevala oziroma ustvarila Herman Frank in vokalist Rick Altzi. Video za Teutonic Order je znova ustvaril Kai Swillus.

Album “Two for a Lie” je produciral Herman Frank in Arne Neurand. Slednji je opravil miks zvoka, medtem ko je za masterizacijo poskrbel Robin Schmidt.

Herman Frank sodi med legendarne obraze nemškega heavy metala. V osemdesetih se je priključil Accept in z njimi posnel tri najbolj prepoznavne klasike skupine “Restless And Wild” (1982), “Balls To The Wall” (1983) in “Metal Heart” (1985). Potem ko je Accept zapustil, se je še istega leta priključil metalcem Victory, ki so nastali na pogorišču zasedbe Fargo leta 1984, kjer je zamenjal kitarista Johna Locktona. Z Victory je med letoma 1985 in 2003 nanizal osem odličnih albumov, ki jim je leta 2011 sledil nič slabši deveti “Don’t Talk Science”. Accept so se reaktivirali za nekaj koncertov že leta 2005, in to s Frankom v postavi. Verzija Accept z Udom Dirkschneiderjem na vokalu se ni obnesla, vendar pa Wolf Hoffmann in kompanija niso vrgli puške v koruzo. Po ponovnem vzletu s pevcem Markom Tornillom leta 2009 so Accept nanizali tri albume – “Blood of the Nations” (2010), “Stalingrad” (2012) in “Blind Rage” (2014), na katerih igra kitaro tudi Herman Frank. Leta 2009 je Herman Frank zagnal tudi kariero samostojnega glasbenika. Do leta 2019 so tako pod imenom Herman Frank izšli štirje albumi: “Loyal to None” (2009), “Right in the Guts” (2012), The Devil Rides Out (2016) in “Fight the Fear (2019).

Tudi za nov album je Herman Frank obdržal pretežno nespremenjeno postavo, ki ga je spremljala že na preteklih štirih dosežkih. Sestavljajo jo: švedski vokalist Rick Altzi (Masterplan), kitarist Heiko Schröder, bobnar Kevin Kott (At Vance, Masterplan) in basist Michael Müller (Jaded Heart).

“Two For A Lie” sledi zapuščini in tradiciji kremenito upepeljujočega fraziranja in iskrivega solističnega prasketanja, ki mu je v svoji artistični nepopustljivosti še naprej zvesto zaprisežen legendarni kitarist.

Album “Two For A Lie” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Two For A Lie” se glasi:
01    Teutonic Order
02    Venom
03    Hate
04    Eye Of The Storm
05    Liar
06    Hail The New Kings
07    Just A Second To Lose
08    Danger
09    Stand Up And Fight
10    Open Your Mind


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki