“Zappa” – nov dokumentarni film o Franku Zappi!

0 145

“Zappa” je nov dokumentarni film o Franku Zappi, ki prihaja izpod kreativnega uma Alexa Winterja. Film bo izšel pri Magnolia Pictures 27. 11. 2020, s ponedeljkovo premiero 23. 11. 2020! Na voljo je tudi prvi predstavitveni video, ki ga lahko pogledate spodaj.

“Frank Zappa ni bil le kreativni genij, pač pa tudi gostobesedni mislec, ki je artikuliral norost svojega časa skozi izjemno jasnovidnost in bistroumnost”, pravi Winter. “Legitimni posebnež, ki je živel in ustvarjal med drugimi posebneži v časih, ki so pisali zgodovino. Konec koncev, “Zappa” ni le retro-potovanje v preteklost, pač pa izčrpno moderno raziskovanje lika in dela umetnika, katerega pogledi na svet, umetnost in politiko, so bili daleč pred časom. Ti pogledi, so v današnjih časih absurda in negotovosti toliko bolj aktualni.”

Winter je za dokumentarec “Zappa” dobil zeleno luč družine Franka Zappe, da lahko pri nabiranju materiala za dokumentarec, dostopa do prostranih arhivov. V filmu sodeluje tudi Frankova vdova Gail Zappa in kar nekaj glasbenikov, ki so sodelovali s Frankom Zappo mdr.: Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood in Ray White.

“Zahvaljujoč Gail Zappa, ki nam je dovolila, da lahko dostopamo do arhivov Franka Zappe, smo lahko prebirali med izjemno zbirko neizdane glasbe, filmov, nedokončanih projektov, še neobjavljenih intervjujev in neslišanih koncertnih posnetkov,” dodaja Winter. “Z obiljem materiala in minimalnimi dodatki aktualnih komentarjev, ki so jih prispevali Frankovi najbližji prijatelji in glasbeni sodelavci, smo uspeli zgraditi obsežno pripoved, ki je hkrati intimna in epska.”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki