Znana je predskupina na koncertnem spektaklu Iron Maiden 28. Maja 2023 v Stožicah: The Raven Age!

0 546

28. maja 2023 se nam v ljubljanskih Stožicah obeta veličastni koncertni spektakel legendarne skupine Iron Maiden, ki bo hkrati otvoritveni koncert njihove nove turneje “Future Past Tour”. Temu primerna je bila tudi predprodaja koncerta, saj je ta bil popolnoma razprodan v dveh dneh, kupci teh pa prihajajo iz celotne regije. Zdaj tudi več ni skrivnost, kdo bo njihova predskupina. Gre za prav tako britansko metal zasedbo, ki sliši na ime The Raven Age. Skupina obstaja že od leta 2009, svoj prvi album pa so izdali leta 2017 (Darkness Will Rise), dve leti kasneje pa še Conspiracy, že leta 2021 pa kompilacijski album Exile. Poleg ostalega je pomembno omeniti tudi dejstvo, da je eden od ustanoviteljev in še vedno član skupine, George Harris, sin basista Iron Maiden Steva Harrisa.

Iron Maiden bomo lahko prvi videli prav tukaj po kar 16 letih od njihovega zadnjega nastopa na bežigrajskem stadionu. Na tem velikem koncertnem dvoranskem spektaklu bodo premierno v živo predstavili dotlej še neizvedene pesmi z njihovega zadnjega studijskega albuma, “Senjutsu”, poleg teh pa se bodo osredotočili tudi na pesmi z ikoničnega albuma “Somewhere In Time” iz leta 1986, kot tudi na njihove ostale velike uspešnice.

Ustanovni član Iron Maiden, basist Steve Harris, je ob tej priložnosti dejal:»Po izidu našega zadnjega albuma, »Senjutsu«, smo trenutno turnejo Legacy of the Beast Tour nekoliko posodobili tako, da smo nastope pričeli s prvimi tremi pesmimi z nje, z odrsko postavitvijo »Japanese Palace«. Ker nima smisla ponavljati tega za turnejo albuma »Senjutsu«, smo razmišljali o drugih možnostih in smo se odločili, da ponovno oživimo turnejo »Somewhere In Time«, saj ta ni bila vključena v različne retrospektivne zgodovinske turneje, ki smo jih imeli v preteklosti. Te so temeljile na naših videoposnetkih s koncertov iz 80-ih, saj te turneje žal nismo posneli (krivite menedžerja!!). V preteklih letih smo od oboževalcev prejeli veliko prošenj za številne skladbe s tega albuma, zato jih bomo zdaj odigrali in seveda nekaj drugih, za katere vemo, da vam bodo všeč! Prav tako nam bo v posebno zadovoljstvo, da bomo končno lahko odigrali nekaj bolj epskih skladb na »Senjutsu«, na kar smo dolgo čakali! Leto 2023 bo razburljivo obdobje in res se veselimo, da vas bomo spet srečali v Sloveniji, kjer smo nazadnje igrali leta 2007 na poletni turneji »Matter Of The Beast.«”

Menedžer Rod Smallwood je dodal: »Ta kombinacija dveh albumov se nam zdi zelo razburljiva. Vemo, da oboževalci želijo te epske pesmi z albuma “Senjutsu” slišati prvič v živo in menimo, da bo združitev z ikoničnim albumom, kot je “Somewhere In Time”, ustvarila še eno res posebno turnejo za stare in nove oboževalce! Seveda se bomo za turnejo novega albuma po Evropi v veliki meri vrnili k relativni intimnosti aren in vemo, da bodo oboževalci tudi tega zelo veseli!«

Skupina je nedavno zaključila svojo spektakularno svetovno turnejo “Legacy Of The Beast”, ki jo je za dve leti prekinil covid. Turneja se je začela maja 2018 v Talinu v Estoniji, prvim od 139 nastopov v 33 državah. Do zadnjega nastopa v Tampi na Floridi 27. oktobra 2022 je skupina na tej epski svetovni turneji igrala pred več kot tremi milijoni (!) oboževalcev.

POMEMBNI PODATKI: “Senjutsu” je ob izidu septembra 2021 debitiral na prvih mestu lestvic v 27 državah: Avstrija, Belgija, Brazilija, Bolgarija, Bolivija, Čile, Hrvaška, Kolumbija, Finska, Grčija, Nemčija, Madžarska, Indija*, Indonezija*, Italija, Koreja, Malezija*, Mehika, Portugalska, Romunija*, Rusija, Južna Afrika*, Španija, Švedska, Švica, Tajska* in Turčija (* = Apple metal lestvica, ker na teh trgih ni fizičnih/maloprodajnih lestvic, le digitalne), št. 2 v Veliki Britaniji, na Češkem, v Franciji, na Japonskem, na Nizozemskem, št. 3 v Avstraliji, na Irskem in v ZDA (najvišja uvrstitev na Billboard za IM tukaj), št. 5 v Argentini, na Danskem in Norveškem.

Več evropskih datumov za turnejo THE FUTURE PAST TOUR bo naknadno objavljenih. Bodite na tekočem na www.ironmaiden.com


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki