Avtomobili Ljubljana (Orto bar) Slovenija

Avtomobili
Ljubljana / Orto bar / Slovenija
petek, 3. 2. 2023, ob 19.00 uri

Nakup vstopnic!

AVTOMOBILI 40-LETNICO OBELEŽUJEJO Z NOVIM ALBUMOM SIJAJ

Legendarna primorska zasedba Avtomobili, ki jo sestavljajo David Morgan, Boštjan Andrejc-Bushy, David Šuligoj, Mirko Vuksanović in Marko Vuksanović, neprekinjeno deluje že 40 let. Častitljiv jubilej so se člani skupine odločili kronati z novim, že enajstim studijskim albumom Sijaj, ki je pri ZKP RTV Slovenija septembra izšel v dveh formatih:kot CD in kot LP plošča, tako, da bodo tudi ljubitelji vinila, ki jih je vse več, prišli na svoj račun. Plošča prinaša 13 novih skladb, na katere so fantje zelo ponosni, saj pomenijo korak naprej v zvenu skupine, ki pa ostaja ‘avtomobilsko’ prepoznaven in unikaten.

“Album smo zaradi Covida snemali dolgi dve leti, v celoti pa je nastal v Novi Gorici. Na snemanju so poleg članov skupine na nekaterih skladbah sodelovali tudi Rok Škarabot na tolkalih, Jani Šepetavec na tenor saksofonu in Uroš Trebižan na kontrabasu. S svojimi prispevki so nadgradili zvok zasedbe, ne da bi okrnili njegovo bazičnost in prvinskost.”

Fantje pravijo, da je to njihov najboljši album doslej. Skladbe na njem govorijo o potovanjih, svetu in podeželju v domači Sloveniji, poslušalce pa spodbujajo, da si o pesmih ustvarijo svojo sliko, ne glede kaj sami pravijo.

 Avtomobili vabijo na koncert v Orto Bar, 3.2.2023 


Date

Feb 03 2023
Expired!

Time

19:00 - 23:00
Orto bar

Location

Orto bar
Grablovičeva 1, 1000 Ljubljana
Website
https://www.orto-bar.com/
Orto bar

Organizer

Orto bar
Phone
+386 1 23 21 674
Email
info@orto-bar.com
Website
https://www.orto-bar.com/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki