Annihilator predstavljajo priredbo Van Halen izvirnika Romeo Delight (ft. Dave Lombardo & Stu Block)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 101

Annihiltator predstavljajo novo verzijo skladbe, Romeo Delight. Gre za priredbo Van Halen izvirnika, ki izvira originalno iz albuma “Metal” (2007). Skladbo spremlja tudi video, lahko pa jo preverite spodaj.

Založba earMUSIC bo namreč v naslednjih letih ponovno izdala kompleten katalog vseh 18. Annihilator albumov – več informacij lahko preverite TUKAJ. Albumi bodo doživeli ponatis polagoma, v naslednjih nekaj letih.

Na novi verziji Van Halen izvirnika sodelujeta z Jeffom Watersom še Dave Lombardo na bobnih ter Stu Block na vokalu.

Ta ekipa glasbenikov je že sredi lanskega novembra predstavila novo verzijo Annihilator skladbe Downright Dominate,  s čimer je založba earMUSIC napovedala izid prenovljenega albuma “Metal”. Ta se bo po novem imenoval “Metal II”, njegov izid pa je napovedan za 18. 2. 2022. Vsekakor bo svoj ponatis doživel ločeno tudi album “Metal”.

Waters je zaupal miks albumov legendarnemu zvočnemu inženirju Mikeu Fraserju (AC/DC, Van Halen), za remasterizacijo pa je poskrbel Maor Appelbaum.

Seznam gostov na albumu “Metal II” je impresiven in obsega člane skupin Lamb Of God, Arch Enemy, Children Of Bodom, Nevermore, In Flames, Trivium, Danko Jones, Anvil, The Haunted in Lynam.

Waters je že lep čas gojil željo, da predela celoten “Metal” album. To se mu je sedaj uresničilo. V zvezi z gostovanjem Alexia Laiha na albumu, pa pravi Waters sledeče: “Čeprav sta bila Alexijeva šredinga v skladbah Downlight Dominate in v Van Halen priredbi Romeo Delight posneta že pred lepim časom, pri čemer sta se priključila še Dave in Stu, dajeta obe skladbi novi podobi albuma, to je torej “Metal II”, posebno vibracijo in karizmo. Obenem se z njima lahko priklonim obema padlima kitarskima herojema. Ed in Alex – počivajta v miru.”

Izid albuma “Metal II” posveča Waters torej spominu na Eddie Van Halena in Alexi Laiha.

Seznam skladb na “Metal II” se glasi:
1. Chasing The High (ft. Willie Adler, Lamb Of God)
2. Downright Dominate (ft. Alexi Laiho, Children Of Bodom)
3. Army Of One (ft. Steve ‘Lips’ Kudlow, Anvil)
4. Couple Suicide (ft. Danko, Danko Jones and Angela Gossow, Arch Enemy)
5. Heavy Metal Maniac (ft. Dan Beehler, Exciter and Allan Johnson, Exciter) – Cover Song
6. Haunted (ft. Jesper Strömblad, In Flames)
7. Romeo Delight – Cover Song
8. Detonation (ft. Jacob Lynam, Lynam)
9. Clown Parade (ft. Jeff Loomis, Nevermore)
10. Smothered (ft. Anders Björler, The Haunted)
11. Kicked (ft. Corey Beaulieu, Trivium)

Na fotografiji: Jeff Waters med nastopom Annihilator 15. 7. 2016, v sklopu drugega dne festivala Bang Your Head – RockLine fotoarhiv 2006 – 2022, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki