Ayreon predstavljajo remiks singla “And The Druids Turn To Stone (Universal Migrator I&II) 2022”

foto: Lori Linstruth 2020
0 53

Ayreon, dolgoživi nizozemski progresivci, ki jih vodi Arjen Anthony Lucassen, predstavljajo remiks singla And The Druids Turn To Stone, na katerem je v vlogi posebnega gosta opravil dolžnosti glavnega vokalista aktualni Arena in nekdanji Threshold pevec Damian Wilson. Video lahko preverite spodaj.

Povsem na dnu novice se nahaja tudi reklamni, se pravi promocijski video vezan na ponatis albumov, v katerem razlaga ‘mastermind’ skupine Arjen Anthony Lucassen, ozadje njegove odločitve, da poseže po zvočni remasterizaciji obeh albumov.

Single, ki je pri tem doživel remasterizacijo, bo del ponatisa Ayreon albumov “Universal Migrator, Pt. I & 2”, ki je napovedan za 18. 11. 2022, pri Mascot Records. To novico je Lucassen napovedal z izidom remasterizirane verzije singla Into the Black Hole v letošnjem septembru. Tudi ta single je dostopen spodaj.

“’And the Druids Turn To Stone’ je moj osebni favorit Ayreon ‘Universe’ koncertov. V največji meri zaradi izjemne vokalne predstave velikih talentov mojega prijatelja Damiana Wilsona. Spominjam se časov, ko smo prvič snemali to skladbo. Poslal sem mu demo posnetek te skladbe, on pa ni bil povsem prepričan, ali mu bo uspelo dostojno opraviti nalogo. Zelo verjetno zavoljo deloma nevarno zbližanim ‘Spinal-Tap’ besedilom o Stonehengeu. Haha! A vendar. To skladbo je s svojo predstavo dvignil do neslutenih razsežnosti, pri čemer je razkazal vse plati svoje prepoznavne vokalne raznolikosti. V ponovnem miksu sem skušal doseči to, da bi skladba učinkovala bolj transparentno ter na tak način približati poslušalcu njeno vsako, še tako majhno subtilnost. Upam da mi je uspelo.,” pravi o skladbi Arjen.

V novembru 2000 sta albuma “Universal Migrator Pt 1: The Dream Sequencer” in “Universal Migrator Pt 2: Flight Of The Migrator” izšla simultano. Konceptualno se zgodba albuma “The Dream Sequencer” navezuje na koncept albuma “The Final Experiment” (1995), popelje pa nas v leto 2084, ko je zadnja vojna povsem uničila življenje na planetu Zemlja. Na albumu “Flight Of The Migrator” pa se zgodba nadaljuje na Marsu, kjer prebiva zadnji živeči kolonialist rdečega planeta. Ta se odloči, da bo uporabil napravo imenovano ‘The Dream Sequencer’ (recimo mu: sekvencer sanj), s katero odpotuje v čas pred nastankom vesolja.”

Na obeh albumih sodeluje kopica eminentnih glasbenih gostov iz sveta heavy metala in hard rocka, kot mdr.: Bruce Dickinson (Iron Maiden), Floor Jansen (Nightwish), Edward Reekers (Kayak), Damian Wilson (Arena, Threshold, Headspace), Neal Morse (Transatlantic, Flying Colors, ex-Spock’s Beard), Russell Allen (Symphony X), Andi Deris (Helloween), Michael Romeo (Symphony X), Ian Parry (Elegy), Lana Lane, Fabio Lione (Angra), Timo Kotipelto (Stratovarius), Ralf Scheepers (Primal Fear) in Gary Wehrkamp (Shadow Gallery).

Album “Universal Migrator, Pt. I & 2” bosta izšla v več formatih, vključno s količinsko omejenim, ki bo vseboval knjižico v trdi vezavi na 56. straneh, strip na 40 straneh, dodatno fotogalerijo, pet CD-jev (vključno z neizdanimi studijskimi posnetki) ter dodatni DVD z obdelavo v miksu ‘5.1 surround’ zvočne tehnike, dva ‘binauralna’ miksa za poslušanje s slušalkami itn… Vinilni zaboj bo vseboval štiri plošče, 40 stranski strip, dodatni DVD, dvostranski plakat in nalepko. Vinilni zaboj je omejen na vsega 1000 kopij in ga je mogoče naročiti ekskluzivno le na spletni trgovini. Albuma bosta dostopna tudi kot ločena dvojna CD-ja, vsak z dodatnim CD-jem.

To še ni vse. Albuma “The Dream Sequencer” in “Flight Of The Migrator” bosta na razpolago tudi kot ločeni dvojni 180 gramski plošči natisnjeni kot dvojni oranžni transparentni vinil. Prav tako bosta dostopna v digitalnem formatu na vseh pretočnih platformah. Na dodatnem CD-ju se bo znašel neizdan material, z verzijami skladb, ki so markirane z drugimi vokalisti glede na albumske verzije, prav tako pa bo nanj vključen material, ki ni uspel priti na album in uradno še nikdar ni izšel.

Albuma “Universal Migrator, Pt. I: The Dream Sequencer” in “Universal Migrator, Pt. 2: Flight Of The Migrator” lahko že prednaročite.

Material (peterni CD zaboj):
CD 1: The Dream Sequencer
1. The Dream Sequencer
2. My House On Mars
3. 2084
4. One Small Step
5. The Shooting Company Of Captain Frans B. Cocq
6. Dragon On The Sea
7. Temple Of The Cat
8. Carried By The Wind
9. And The Druids Turn To Stone
10. The First Man On Earth
11. The Dream Sequencer Reprise

CD 2: Flight of the Migrator
1. Chaos
2. Dawn Of A Million Souls
3. Journey On The Waves Of Time
4. To The Quasar
5. Into The Black Hole
6. Through The Wormhole
7. Out Of The White Hole
8. To The Solar System
9. The New Migrator

CD 3: Bonus & Unreleased
1. Into The Black Hole – Damian Wilson (previously unreleased)
2. Journey On The Waves Of Time – Ian Parry (previously unreleased)
3. Out Of The White Hole – Robert Soeterboek (remix)
4. Dawn Of A Million Souls – Ian Parry (previously unreleased)
5. Temple Of The Cat – Lana Lane (remix)
6. Through The Wormhole – Ian Parry (remix)
7. Into The Black Hole – Lana Lane (previously unreleased)
8. Carpe Diem (Chaos) – 1992 Home Demo (previously released on Ayreonauts Only)
9. House On Mars – Instrumental Primal Version (previously unreleased)
10. Untitled Instrumental (previously unreleased)

CD4: The Dream Sequencer (Instrumental)

CD5: Flight Of The Migrator (Instrumental)

DVD:

  • 5.1 Surround Mix
  • The Shooting Company Of Francis B. Cocq (Binaural Headphone Mix)
  • Into The Black Hole (Binaural Headphone Mix)
  • Into The Black Hole (Music Video)
  • Making of the comic feat. Élan López

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki