Caravan najavljajo album “It’s None Of Your Business”

Caravan 2021 uradna promocijska fotografija
0 50

Caravan, canterburyjske legende progresivnega rocka, bodo 8. 10. 2021 izdali nov studijski album z naslovom “It’s None Of Your Business”. Album bo izšel pri založbi Madfish.

Novi album z desetimi skladbami je prvi Caravan albumu po “Paradise Filter”, ki je izšel leta 2013. Devet skladb je vokalnih, ena instrumentalna. Material na albumu je nastajal ob navdihu nad življenjem, ki je polno restrikcij in omejevanja, in ki smo mu priča zadnje leto in pol.

V vlogo gostujočega basista je priskočil skupini na pomoč vrhunski Lee Pomeroy (ELO, Anderson/Rabin/Wakeman), saj se Jim Leverton ni odločil za nadaljnje sodelovanje s Caravan, medtem ko je Jimmy Hastings prispeval gostujočo flavto. Preostanek ekipe na albumu zastopajo: Pye Hastings (kitara, vokal), Geoffrey Richardson (viola, mandolina, kitara), Jan Schelhaas (klaviature) in Mark Walker (bobni).

Album so Caravan posneli na starošolski način in sicer med 24. 6. 2021 in 4. 7. 2021 v studiu Rimshot, ki se nahaja v britanskem kraju Bredgar blizu Sittingbournea. Pye Hastings pravi: “Sedeli smo v krogu drug poleg drugega, zato smo potrebovali velik prostor. “Mnogo bolj sem naklonjen takšnemu pristopu, saj pričnejo ideje kar švigati medtem ko smo skupaj. Kot vokalista me tak pristop dodatno vzpodbuja, motivira in navdihuje, ko iščem in razvijam ustrezne vokalne melodije.”

Pye dodaja: “Ta pristop se zelo obrestuje. Ko smo vsi skupaj v istem prostoru, lahko sproti pilimo in oblikujemo ideje do mere, ko se vsi z njimi strinjamo, to pa je precej bolj učinkovito, kot če bi med seboj debatirali po telefonskih žicah ali elektronskih sporočilih. V tem smo zelo izkušeni. Lahko mi verjamete.”

Naslovnico za album je prispeval priznani umetnik Bob Venables in jo lahko preverite spodaj.

Album “It’s None Of Your Business” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “It’s None Of Your Business” se glasi:
1. Down From London
2. Wishing You Were Here
3. It’s None Of Your Business
4. Ready Or Not
5. Spare A Thought
6. Every Precious Little Thing
7. If I Was To Fly
8. I’ll Reach Out For You
9. There Is You
10. Luna’s Tuna


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki