Coheed And Cambria predstavljajo “Jessie’s Girl 2” (feat. Rick Springfield) video!

0 105

Coheed And Cambria, ameriški progresivni rockerji iz New Yorka,  so se povezali z legendarnim Rickom Springfieldom in posneli nadaljevanje oziroma drugi del Springfieldovega hita Jessie’s Girl, ki je izšel leta 1981.

Drugi del se tako imenuje “Jessie’s Girl 2”, zanj pa je dobil idejo Claudio Sanchez, sicer vokalist in pevec skupine Coheed And Cambria, potem ko je nekega dne, ko je bila skupina skupaj v studiu, pričel prepevati Springfieldov hit in razvijati variacije vokalnih melodij.

Očitno je to podžgalo Sanchezovo kreativnost in možakar je napisal k temu besedilo, ki bi lahko služilo kot potencialno izhodišče za stvaritev nadaljevanja zgodbe, ki se je začela pred skoraj 40. leti. Še več. Sanchez se je preko Instagrama povezal kar z Rickom Springfieldom, mu predstavil idejo, Rick je izkazal navdušenje in glasbenika sta se zedinila glede sodelovanja.

Ne le, da je skladba doživela svojo realizacijo, pač pa je zanjo ustvarjen pravi video po vzoru filmske produkcije. V videu za “Jessie’s Girl 2” nastopa v kadrih tudi Rick Springfield, ki je v eni izmed kitic prevzel tudi vodilni vokal in se znotraj refrena vključuje v vokalni duet.

Sanchez ne skriva navdušenja: “Je že kdaj kdo napisal nadaljevanje skladbe, ki pripada drugemu izvajalcu? Menim, da ne. Kot privržencu filmov in filmske produkcije, se mi je ta ideja zdela na moč prikladna in zanimiva. Vsa reč deluje, kot da bi združil filma National Lampoon in So I Married an Axe Murderer.”

Coheed And Cambria ter Rick Springfield bodo skladbo Jessie’s Girl 2 izdali tudi na sedeminčnem vinilu, ki bo izšel v rdeči in modri barvi. Na b-strani se bo nahajala Jessie’s Girl 2 v drugačni verziji, ki jo je uredil Springfield.

Single, ki ga bo mogoče nabaviti tudi v svežnju, to je skupaj z majico, našitki in baseball čepico, lahko že prednaročite!

V letošnjem juliju se je Sanchez povezal s člani zasedb Tool, Primus, Mastodon in Mutoid Man, ki so skupaj posneli priredbo Rush klasike iz leta 1975 imenovano Anthem.


Coheed And Cambria ft. Rick Springfield – “Jessie’s Girl 2” (uradni video)
Rick Sprigfield – Jessie’s Girl (uradni video, 1981)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki