Cynic basist Sean Malone preminil v starosti 50 let!

SEAN MALONE 2015
0 1,596

Sean Malone, dolgoletni basist ameriške eksperimentalne in tehnične death metal zasedbe Cynic, je preminil v starosti 50 let. Vzrok njegove smrti zaenkrat ni znan.

Novico o Maloneovi smrti je prvi obelodanil njegov tovariš iz zasedbe Cynic, kitarist in pevec Paul Masvidal, ki je na socialnih omrežjih v sredo 9. 12. 2020 zapisal: “Danes sem izvedel da je umrl Sean Malone. Otrpnjen in bridko prizadet sem. Imel je briljanten um, darežljivo srce in je bil eden največjih glasbenikov, ki jih kdaj koli srečal.”

“Zavedam se, da je to šokantna izguba tudi za mnoge oboževalce njegovega edinstvenega pristopa do artizma in čarobnega baskitarskega dotika. Prosim, ohranite spomin nanj in vrtite njegovo glasbo ter tako praznujte njegovo življenje”, je še dodal Paul.

Malone se je Cynic priključil leta 1993 in posnel s skupino kultni studijski prvenec “Focus”. Z ekipo se je takoj odlično ujel in tako je s Cynic krenil tudi na turnejo na kateri so predstavljali album.

Po razpustitvi Cynic, je Malone deloval kot studijski basist in se vpisal na preko 50 albumov različnih izvajalcev. Prav tako je napisal štiri knjige in sicer — “Music Theory For Bassists”, “Dictionary Of Bass Grooves”, “Rock Bass” in “A Portrait of Jaco: The Solos Collection” (gre za knjigo s transkripcijami basovskih solaž Jaca Pastoriusa) za Hal Leonard Corporation. Tudi na akademskem področju je Malone objavil kup člankov in predaval na mnogih mednarodnih konferencah, kot mdr. Society for Music Theory, The International Conference of Music and Gesture in The Glenn Gould Conference. Kot docent glasbene teorije je poučeval na University of Central Missouri in Carnegie Mellon University, kot docent glasbene teorije.

Malone je leta 1996 izdal album pod imenom “Cortlandt”, ki je bil ponatisnjen leta 2007. Prav tako je posnel prvenec skupine Gordian Knot, ki je izšel leta 1999. Leta 2008 se je znova pridružil obnovljenim Cynic ter z njimi vzdržal vse do zadnjih koncertov leta 2015.

Za bobnarjem Seanom Reinertom, je Sean Malone že drugi preminuli član klasične postave Cynic. Reinerta so našli mrtvega 24. 1. 2020. Bil je star 48 let.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki