Poslovil se je Sean Reinert

0 272

Sean Reinert, dolgoletni bobnar progresivne metal zasedbe Cynic, je umrl v 49. letu starosti. Bobnarja so našli negibnega na svojem domu v Kaliforniji. Vzrok smrti trenutno še ni znan.

Reinert je bil ustanovni član zasedbe Cynic, v kateri je igral vse do leta 2015. Poleg tega pa je Reinert igral tudi pri zasedbi Death, z njimi je posnel leta 1991 album Human.

Prvenec Cynic z naslovom Focus je izšel leta 1993 in še danes velja za enega najpomembnejših albumov v progresivnem in tehničnem death metalu. Za tem so se Cynic razšli in mirovali vse do leta 2007. Leta 1999 je Reinert skupaj s kitaristom in pevcem Cynic, Paulom Masvidalom, ustanovil zasedbo Aeon Spoke.

Cynic so po vnovičnem delovanju leta 2008 izdali album “Traced In Air”, po katerem so Cynic izdali še dva EP-ja “Re-tranced” in “Carbon-Based Anatomy”. V letu 2014 je Reinert igral tudi v sklopu Death To All turneje, dokler ga ni zamenjal Gene Hoglan zaradi bolezni.

Zadnji album Cynic z naslovom “Kindly Bent To Free Us” je izšel leta 2014, naslednje leto pa se je Reinert po sporu z Masvidalom odločil, da zapusti skupino.

Reinert je za tem sodeloval še s skupino Perfect Being, s katero je leta 2018 izdal album “Vier”.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki