Darkthrone napovedujejo za letošnji junij novi album “Eternal Hails……”

foto: Ester Segarra
0 54

Darkthrone – eni od pionirjev black metala-, napovedujejo izid novega studijskega albuma “Eternal Hails……”. Ta bo izšel v letošnjem juniju pri založbi Peaceville Records. Spodaj je že na voljo krajši promocijski avdio izvleček albuma.

Darkthrone veljajo za norveške legende black metala. Ustanovljeni so bili že leta 1986 pod imenom Black Death, in sicer v (nič manj norveškem) mestu Kolboton. Darkthrone so se kmalu izoblikovali v mojstre svoje obrti. Potem, ko so svoj deathmetalsko obarvan izraz s prvenca “Soulside Journey” (1991) opustili v zameno za prvinski in surov black metalski zvok naslednika “A Blaze In The Northern Sky” (1992), so nevede utirali pot popularizaciji novega žanra, ki je z albumoma “Under A Funeral Moon” (1993) in “Transilvanian Hunger” (1994), utrdil svojo pozicijo in pričel navdihovati mnogo glasbenikov. Vse do danes so Darkthrone ostali absolutni black metalski unikat svojega posla.

 Darkthrone so od leta 2004 dalje posneli vse svoje albuma v svojem Necroshell II studiu in to s pomočjo prenosnega 8-kanalnega snemalnika, ki so ga hranili v starem bombnem skladišču. Ta snemalnik je zamenjal predhodnega 4-kanalnega, ki se je imenoval Necroshell – tega je skupina uporabila za snemanje albumov “Transilvanian Hunger” ter “Panzerfaust”. Sedaj pa je postal preveč “nekro” oziroma disfunkcionalen. Tako se je skupina prvič v karieri odpravila v Oslo, kjer je posnela v studiu Chaka Khan, svoj novi studijski album.

Bend je prispel v studio z že izdelanimi komadi, zato je ostalo več časa, da se je lahko posvečal tudi zvočnemu eksperimentiranju. Fenriz (orig. Gylve Fenris Nagell) se je tako za snemanje albuma usedel za bobne, ki so pripadali svoje čase Carmine Appicu (Vanilla Fudge, Cactus, King Kobra), ko je ta igral še v skupini Roda Stewarta.

Skupina je za naslovnico izbrala delo imenovano “Pluto And Charon”. Sliko je leta 1972 ustvaril priznani znanstveno-fantastični umetnik David A. Hardy.

Seznam skladb na “Eternal Hails……” se glasi:
01. His Master’s Voice [07:17]
02. Hate Cloak [09:16]
03. Wake Of The Awakened [08:24]
04. Voyage To A North Pole Adrift [09:24]
05. Lost Arcane City Of Uppakra [07:02]

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki