Dave Mustaine bo izbrisal Davida Ellefsona v celoti iz novega Megadeth albuma!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 162

Dave Mustaine pravi, da bo pobrisal vse basovske linije, ki jih je za prihajajoči novi studijski album thrash metal gigantov Megadeth posnel ‘odstreljeni’ David Ellefson še v času, ko je bil del postave.

Ellefson je svoje basovske linije za šestnajsti studijskji album skupine Megadeth posnel v maju 2020 v Nashvilleu. Kmalu potem je navdušeno razlagal v sklopu oddaje “Wired In The Empire”, ki je del programa radia oziroma radijske frekvence 96.7 KCAL-FM, kako je naveza naveza med-igre v studiu med njim in bobnarjem Dirkom Verbeurenom primerljiva s tisto, ki je nekoč vladala na klasičnih Rush albumih med Geddyjem Leejem in Neilom Peartom.

V četrtek 17. 6. 2021 pa je Dave Mustaine v zadnjem delu svoje radijske oddaje, ki sodi v program radijske frekvence Gimme Radio imenovane “The Dave Mustaine Show” obrazložil, da skladbe z Ellefsonovimi basovskim linijami ne bodo uporabljene na prihajajočem novem studijskem Megadeth albumu.

V taisti oddaji je neizpodbitni poglavar skupine Megadeth tudi jasno namignil, da je ‘sezonski lov’ na novega Megadeth basista v polnem razmahu, rekoč: “Rad bi se zahvalil vsem za vse vaše bodrilne in prijazne besede podpore v času, ko se pripravljamo na to, da odrinemo na lov za novim basistom.”

Mustaine nadaljuje: “Napredujemo. Plošča je dokončana, v kratkem pa bomo deležni nekaterih obiskov, ki se nanašajo na zamenjavo že posnetih bas linij. To bomo opravili z bliskovito naglico, saj je oseba, s katero smo v navezi, da odigra bas kitare znova, sijajen glasbenik. Pri tem upam, da bo ta glasbenik tudi v prihodnje (p)ostal naša stalna izbira. Ali pa bomo v nadaljevanju našli nekoga, ki bo postal stalni član naše ekipe.”

Mustaine je Ellefsona, ki se je Megadeth priključil davnega 1983, v letošnjem maju nepreklicno odpustil iz ekipe potem, ko so v javnost, brez Ellefsonove vednosti, pricurljali video posnetki izrecne seksualne narave. Vsebinskim podrobnostim, kaj vse je o svojem kolegu in nekdanjem Megadeth soborcu dejansko izvedel Mustaine, ne bomo nikoli v celoti prišli na sled, a verjamemo, da je Mustaine v tej situaciji povlekel najbolj modro potezo, da zaščiti dobro ime skupine.

Na fotografiji: Megadeth med nastopom 3. 6. 2016, v italijanski Bologni (dvorana Estragon) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki