Megadeth odpustili Davida Ellefsona!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
2 325

Megadeth so na uradnih spletnih omrežjih objavili izjavo šefa skupine Davea Mustainea, v kateri obveščajo svoje privržence da njihov basist David Ellefson ni več član skupine.

Mustaine je v uradni izjavi zapisal, da je bilo zelo težko sprejeti takšno odločitev.

Preostanek uradne Mustainove izjave gre takole: “Čeprav ne poznamo vseh podrobnih detajlov kaj se je pripetilo in dogajalo, je ozračje stresnih in napetih odnosov v katerih se nahajamo – ob informacijah, ki so nam bile posredovane do tega dne, postalo takšno, da je sleherno medsebojno sodelovanje nemogoče.”

“Veselimo se novega srečanja z našimi oboževalci v prihajajočem poletju, ko odrinemo na turnejo. Komaj čakamo, da bomo lahko delili z vami našo novo glasbo. Album je skoraj dokončan.”

Dave Mustaine, 24. 5. 2021

Na fotografiji: David Ellefson med nastopom Megadeth 3. 6. 2016, v italijanski Bologni (dvorana Estragon) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!

2 Comments
 1. Matija says

  Možakar ga je polomil, ampak to je med njim in njegovo ženo, ne vem, zakaj ga je treba “iz službe vrečt”. Malo sem spremljal so zgodbo na netu, zanimivo, bil sem šokiran, kako velik je delež tistih, ki hočejo prvi zalučat kamen vanj. Celo na Michaela Sweeta so se spravili, Koča je napisal, da “vsi grešimo”.
  Nekako sem pričakoval, da ga bo Mustaine vrgel ven, ker on je pač brez greha. Morda bi se lahko spomnil, kako je njemu stal Alice Cooper on strani, ko so mu Megadeth bili v 80-ih predskupina in je videl, v kakšnem dreku je zaradi droge. Takrat že ozdravljeni Cooper bi ga lahko preprosto nagnal s turneje.
  Zato pa je Alice Cooper zelo cenjen med kolegi, Mustaine pa, no ja, je tudi cenjen, ampak samo kot glasbenik.

 2. Poba says

  Matija, bolj se ne bi mogel strinjati s tem tvojim stališčem. Ne štekam resno. Ellefsona vreč ven je podobno, kot rečt, da Megadeth ne obstajajo več. Jaz ne morem že tega razhoda s Friedmanom povsem prebolet, ampak okej. Dokler je bil Ellefson notri, si lahko rekel: “To so dejansko Megadeth”, odslej gre pa za Dave Mustaine band. Dejansko je ta mali “prekršek” (skok čez plot) striktno osebna stvar Ellefsona in da, tudi jaz sem slutil, da zna Mustaine narest največjo možno neumnost, in jo je res.
  Ta poteza Mustaine-a je polna asociacij in povezav z siceršnjim stanjem duha in družbenim razkrojem, ki smo mu priča zadnjih 20 let in kulminira v letu 2021 v vsej eskalaciji. Sistem poka po šivih in skrivalnic ni. Na individualni ravni. ČE toktat lažeš svojemu srcu, si obsojen na definitivni propad. In Mustaine je svoje srce žal izdal. Sicer genialen pisec kitarskih fraz – eden najbolj domiselnih v metalu ever, a po drug plati popoln značajski pohabljenec.
  Bolj ameriško od tega ne gre.
  Najbolje je povprečni ameriški karakter in intelektualni domet (na individualni ravni) razdelal – Cooperjev zgodnji mentor – eden in edini – Frank Zappa.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki