DMP predstavljajo novi videospot za single Astronavt s padalom za strah

0 109
Ob izidu 8. studijskega albuma so Društvo mrtvih pesnikov navdušili poslušalce z lansiranjem udarnega singla Padalo za strah, ki ima eno najboljših besedil na albumu, hiter ritem in prepoznavno kitarsko melodiko. Na predpremiernih koncertih je bila pesemtoplo sprejeta.
 
Skladbo spremlja tudi videospot, ki so ga DMP poleti posneli na Nizozemskem in v Belgiji. Podobno kot v Astronavtu tudi v tem videospotu spremljamo zgodbo astronavta, izgubljenega na našem planetu, Zemlji. Videospot, ki so ga obdelali v postprodukcijski hiši Produkcija Studio, zaznamujejo posnetki naravnega parka Zeeland ter urbano okolje Amsterdama, Rotterdama, Den Haaga, Bruggesa in drugih mest, kjer so doma tulipani.
 
“Padalo za strah je pesem o ljubezni, ki prispe v zrela leta. Ko zaljubljenosti ni več, je pomembno, ali si pripravljen dati več, kot vzameš. Pesem je bila napisana kot balada, v studiu pa smo jo poskusili zaigrati udarno in rezultat nas je navdušil. Poleti smo posneli videospot v tujini. Skoraj 10 dni sem hodil po svetu s čelado na glavi. Nekateri so me čudno gledali, drugi so fotografirali, tretji pa so želeli čelado preizkusiti. Najtežje je bilo snemati v Den Haagu, kjer mrgoli oboroženih policistov in varnostnikov, ki so me dvakrat skoraj zaprli pri snemanju na ulici. Morali smo zbrisati posnetke, ki pa smo jih kasneje dobili nazaj.” Alan Vitezič 
Nekaj besed o albumu Astronavt
 
Padalo za strah je četrti single z albuma Astronavt, ki bo na prodajnih policah konec tega tedna. To bo že 8. studijski album skupine Društvo mrtvih pesnikov, na njem pa je 10 skladb, ki so nastajale dve ustvarjalni leti in utegnejo preživeti naš čas in preseči tuzemski prostor.
 
Album naslavlja tematiko minljivosti življenja na Zemlji, nujnost raziskovanja možnosti pohoda v vesolje tako nakazujejo že nekateri naslovi pesmi: Hello, Formula časa, Astronavt, Padalo za strah, Čip, Od zibelke do groba. Konceptualno zgodbo raziskovanja življenja dopolnjujejo Begunca, Filozof, Srce ter Tinta in pero.
 
Pesniki so se snemanja albuma lotili drugače kot ponavadi. Pesmi Alana Viteziča, zaigrane le ob kitari, so aranžirali v studiu, kjer so snemali vsi naenkrat in se prepustili kreativnosti. Iskali so lasten glasbeni izraz glede na značaj posamezne pesmi.  
 
Novi album prinaša predrugačeno zvočno podobo benda. Glasbeni izraz je bolj neposreden, bend pa krmari med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in nenazadnje prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine.
 
Pod producentskim vodstvom Petra Dekleve jih je studijski izlet odpeljal v različne glasbene stile, tako boste na albumu slišali zvoke indie folka, post rocka, elektro popa in tudi drum’n’bassa. Zanimivost je tudi avtorski prvenec basista Tomaža Koncilije, ki se podpisuje pod zaključno skladbo albuma Filozof, v kateri lahko slišimo tudi njegovo vokalno interpretacijo.
Premierni koncert Astronavt
 
21. novembra ob 20:00 CET v Siti teatru v Ljubljani (SI, Evropa, Zemlja, Rimska cesta) bo album Astronavt predstavljen premierno v živo z vsemi novimi skladbami in potencialnimi uspešnicami.
 
Obiskovalci pa bodo doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj bodo ob predstavitvi skladb z novega albuma lahko uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih.
 
DMP – Društvo mrtvih pesnikov
Alan Vitezič  vokal, kitara
Marko Zajc – bobni
Tomaž Koncilija – bas
Peter Dekleva – kitara
Boštjan Artiček – klaviature
 
DMP zanimivosti & informacije
Spletno mesto: www.dmp.si

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X