Döda Havet predstavljajo album “Tid Och Rum” in video “Atlantis Mitt”

DODA HAVET 2020
0 78

Döda Havet, švedski shoegazerji in progresivni rockerji, bodo 28. 8. 2020 pri založbi Gaphals izdali svoj novi studijski album “Tid Och Rum” (v prevodu: “Čas in prostor”). Hkrati z napovedjo albuma je skupina predstavila še nov video, in sicer za skladbo Atlantis Mitt, ki ga lahko predvajate spodaj.

Pevec in kitarist Staffan Stensland Vinrot je o skladbi Atlantis Mitt povedal: “Naslov skladbe pomeni “center Atlantide”, vendar pa lahko “mitt” pomeni tudi (biti) “moj/moje”, zato bi lahko pomenilo tudi “moja Atlantida”. Mitološko mesto Atlantida lahko pomeni prostor, kjer najdeš mir v sebi in hkrati pomirjenost s svetom, ki te obdaja. Gre za pozitivno skladbo, ki lahko opogumi kogarkoli, ki se v hrepenenju po miru uspe poistovetiti z njo”.

Švedski kvintet za svoje najljubše izvajalce šteje skupine King Crimson, Camel, Frank Zappa in Gösta Berglings Saga, svoj novi album pa so napolnili z ogromno različnih glasbenih variacij, od mehkih in nežnih piano melodij, trdih in težkih kitar, sintetizatorjev, do počasnih vokalnih melodij, polnih misterioznih besedil, ki lahko poslušalca odpeljejo na popotovanje skozi številna čustvena stanja.


Döda Havet – “Atlantis mitt” (uradni video)
Döda Havet – “Tid och rum” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki