Dream Theater napovedujejo novi album “A View From the Top of the World”

foto: Rayon Richards 2021
0 103

Dream Theater, ameriški progresinometalski mišičnjaki, napovedujejo izid novega albuma z naslovom “A View From The Top Of The World”.

Naslednik albuma “Distance Over Time” (2019) bo izšel 22. 10. 2021, pri založbi InsideOutMusic/Sony Music.

“View From The Top Of The World” je produciral John Petrucci v novem studiu skupine imenovanem DTHQ (Dream Theater Headquarters), ki je kombinacija snemalnega (živega) studia, prostora za vaje, kontrolne sobe, skladišča za opremo in kot pravi skupina “kreativni čebelnjak”. Skupina je gradno studia dokončala v času, ko je morala odpovedati turnejo v prid podpori albuma “A of Distance Over Time” in turnejo v prid obeleženju 20. obletnice izida albuma “Scenes From A Memory”. 

Večina skladanja je skupina opravila preko “zoom” srečanj. LaBrie je bil vseskozi nastanjen v Kanadi, ostali člani ekipe pa v ZDA. Ko je bil material pripravljen je LaBrie sredi letošnjega marca priletel z letalom v New York, prestal karanteno in posnel vokale v studiu DTHQ.

Naslovnico za album je prispeval dolgoletni sodelavec skupine, priznani Hugh Syme. Naslovnico (in seznam skladb) albuma lahko preverite spodaj.

Dream Theater so že naznanili datume nove turneje po ZDA v prid podpori albuma. Turneja imenovana “The Top Of The World Tour”, se bo pričela 28. 10. 2021 v mestu Mesta (zvezna ameriška država Arizona) in se bo sklenila 14. 12. 2021 na floridskem St. Petersburgu.

Seznam skladb na “A View From The Top Of The World” se glasi:
1. The Alien (9:32)
2. Answering The Call (7:35)
3. Invisible Monster (6:31)
4. Sleeping Giant (10:05)
5. Transcending Time (6:25)
6. Awaken The Master (9:47)
7. A View From The Top Of The World (20:24)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki