Duran Duran predstavljajo video in single predelave Talking Heads izvirnika “Psycho Killer” (ft. Victoria De Angelis)

Duran Duran 2023 (press/promo) via Facebook
0 130

Duran Duran, ikone new wavea in nove romantike osemdesetih, se vračajo z novim albumom “Danse Macabre”, ki izide 27. 10. 2023 pri založbi BMG. Spodaj je na voljo novi single Psycho Killer, ki je opremljen tudi z videom (spodaj).

Priredba Psycho Killer v režiji Duran Duran, pripada v izvirniku ameriškim new-wave in art pop ikonam osemdesetih Talking Heads. Na priredbi gostuje Maneskin kitaristka Victoria De Angelis.

Duran Duran so pred tem predstavili naslovni single prihajajoče kompilacije, ki je opremljen tudi z lucidnim videom (spodaj), temu je sledil kasneje še drugi avtorski single za skladbo Black Moonlight.

“Danse Macabre” je kompilacija 13. skladb na kateri so tri povsem nove avtorske skladbe skupine Duran Duran ter priredbe izvajalcev, kot mdr. Billie Eilish, Talking Heads, The Rolling Stones in The Specials, k temu pa so dodane tudi nekatere preoblečene verzije Duran Duran klasik iz pretekle ere delovanja skupine.

Mdr. je zlasti zanimiva integracija B-strani Union Of the Snake singla October Secret, ki je v novi aranžmajski preobleki posvojila tudi prenovljeno ime: “Secret Oktober 31st”.

Med gostujočimi glasbeniki na “Danse Macabre” so producent, kitarist in komponist Nile Rodgers (Chic), Victoria De Angelis (Måneskin) ter dva nekdanja člana Duran Duran in kitarista Andy Taylor ter Warren Cuccurullo.

Album “Danse Macabre” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Danse Macabre”:
1. Nightboat (4:23)
2. Black Moonlight (3:07)
3. Love Voudou (4:29)
4. Bury A Friend (3:05)
5. Supernature (3:45)
6. Danse Macabre (4:22)
7. Secret Oktober 31st (4:23)
8. Ghost Town (3:00)
9. Paint It Black (2:38)
10. Super Lonely Freak (4:28)
11. Spellbound (3:28)
12. Psycho Killer (4:26)
13. Confession in the Afterlife (4:34)

Več o Duran Duran:
http://DuranDuran.com
https://duranduranofficialstore.com/
http://www.facebook.com/duranduran
https://www.instagram.com/duranduran/
http://www.twitter.com/duranduran
https://www.tiktok.com/@duranduran

#DuranDuran #DanseMacabre


Duran Duran – “Danse Macabre” (BMG, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki