Ember – zmagovalci natečaja “Radio Si Standaouts 2024” predstavljajo single in video “Enosmerna”

foto: Jan Poreber 2024
0 32

Ember so se s skladbo Enosmerna prijavili na natečaj Radio Si Standouts 2024, kjer je sodelovalo preko 100 glasbenikov, in se uvrstili med TOP 3 zmagovalce. Enosmerna govori o tem, kako smo včasih za voljo sprejetosti pripravljeni spremeniti svoj značaj ter o spoznanju, da smo vsi krvavi pod kožo.

Glasba: Ember
Vokal, besedilo, kitara: Davor Vovko
Bas kitara: Nejc Hodnik
Bobni: Nik Švalj Pleskovič
Produkcija, mix, aranžiranje: Peter Penko
Mastering: Torulsson @808 Mastering
Posneto v studiu Lotos music in Studiu 22 RTV-centra Maribor
Video produkcija, fotografije: Jan Poreber

EMBER so tričlanska slovenska glasbena skupina iz Šentjerneja, ki ustvarja indie rock glasbo. Zasedbo sestavljajo pevec in kitarist Davor Vovko, ki je tudi avtor besedil, Nejc Hodnik na bas kitari in Nik Švalj Pleskovič na bobnih. EMBER je žerjavica, ki tli, tako kot v njih neumorno tli želja po ustvarjanju avtorske glasbe.

Na slovensko glasbeno sceno so stopili s skladbo Pepel, s katero so poželi uspeh na radijskih postajah, saj je bila v 2021 najbolj predvajana skladba na Valu 202. Sledil je izid drugega singla Sam, tretjega z naslovom Cukr so ustvarili s priznanim mojstrom zvoka Petrom Penkom, nadaljevali z radijsko prav tako odlično sprejeto skladbo Katarza, zdaj pa predstavljajo Enosmerno, ki že diši po debitantskem albumu. Ember lahko v živo, kot predskupino Siddharte slišite v soboto, 8. junija v Brestanici.

Tihi upor puščavnika na Mjesečevi planini:
Sporočilo videospota je, da smo ne glede na status v družbi vsi na isti ladji. Prikazuje, kako smo vsi žrtve novega sveta in brezkompromisno verjamemo serviranim informacijam, medtem ko vsi hodimo v isto smer in nas čaka enaka usoda.
Na začetku video zgodbe se nomada prikazuje kot apatičnega človeka, ki hodi, na videz brez cilja, v puščavni prostranosti planine Mjesec na otoku Krk. Davor predstavlja Cyber pošast, diktatorja, ki mu vsi želijo ugoditi, svoje podanike pa nadzoruje z ustrahovanjem. Na drugem polu puščavnik, ki ga igra Nikov oče Boštjan Pleskovič, predstavlja preprostega, iskrenega človeka, brez maske in skritih agend, ki se ne pusti voditi in gre le mirno mimo.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki