Joe Satriani Dunaj (Wiener Stadthalle – Halle F) Avstrija

Joe Satriani
Dunaj (Wien) / Wiener Stadthalle – Halle F / Avstrija
sobota, 8. 4. 2023, ob 20.00 uri

Nakup vstopnic! (Wien-Ticket.at)
Nakup vstopnic! (OeTicket.com)

Vstopnice kupljene za prestavljene termine tega dunajskega koncerta 17. 5. 2021 in 11. 5. 2022 ostajajo v veljavi!

Joe Satriani, eden najbolj znanih kitarskih virtuozov našega časa, bo 8. 4. 2023 nastopil na edinem koncertu v Avstriji, kjer se bo oglasil na dunajskem prizorišču Wiener Stadthalle – Halle F. Na tem edinstvenem koncertnem večeru bo imenitni kitarski in glasbeni genij preigraval svoje klasične hite kot tudi skladbe svojega najnovejšega studijskega dosežka “The Elephants On Mars” (2022, RockLine recenzija), kot tudi njegovega predhodnika “Shapeshifting” (2019, RockLine recenzija), ki ju zavoljo dogodkov povezanih s pandemijo, še ni imel priložnosti predstaviti na koncertnih odrih sveta.

Joe Satriani, ki ga danes mnogi imenujejo ‘kitarsko božanstvo’, se je s svojo edinstveno glasbeno vizijo vpisal med nesmrtne glasbene umetnike še v osemdesetih letih, ko je izdal svoj prelomni album “Surfing With An Alien” (1987). Ta album je povzročil pravo revolucijo saj gre za enega prvih polnokrvnih kitarskih rock albumov, čemur so sledili drugi kitarski virtuozi, ki jih je Satrianijev karakter kitarske igre izdatno navdihoval. Satriani je v smislu samostojnega izvajalca (vemo, da je bil takrat na sceni mdr. tudi pokojni Eddie Van Halen) s svojo virtuoznostjo dvignil elemente šova, do te mere, da je to eksponentno populariziralo igranje električne kitare. Fenomen, po katerem je želel cel svet kitaristov nenadoma postati Joe Satriani. Satriani je v karieri do tega dne prodal preko 10. milijonov svojih albumov od katerih sta dva postala platinasta, štirje pa zlati!

Kitarski velemojster je v karieri do tega dne nanizal 19. studijskih albumov k temu pa dodal še dva koncertna albuma. Svojo prepoznavno kitarsko izrazoslovje je pogosto družil z mnogimi glasbeni žanri, kjer so se mdr. prepletali jazzovska fuzija, blues rock, hard rock in progresivni metal, v slikoviti glasbeno izpovedni unikum.

Joe Satriani je bil kitarski učitelj in navdih mnogim kitarskim talentom, med njimi tudi takšnim, ki so kasneje prerasli v jasno prepoznavna glasbena imena na globalni ravni. Sem prištevamo npr. imena: Kirk Hammet (Metallica), Steve Vai (solo, Frank Zappa), Alex Skolnick (Testament) in Larry LaLonde (Primus).

Ne zamudite torej nepozabnega druženja z Joe Satrianijem 8. 4. 2023 v avstrijski prestolnici Dunaju!


Date

Apr 08 2023
Expired!

Time

20:00 - 23:55
Wiener Stadthalle

Location

Wiener Stadthalle
Roland-Rainer-Platz 1, 1150 Wien, Avstrija
Website
https://www.stadthalle.com/
Ovation Events GmbH

Organizer

Ovation Events GmbH
Phone
+49 89 20048360
Email
info@ovation-event.de
Website
http://www.ovation-event.de/#about
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki