Sabaton, Opatija (Ljetna pozornica), Hrvaška

Sabaton
petek, 19. 8. 2022, ob 21,00 uri
Opatija, Ljetna pozornica, Hrvaška
Cena vstopnic: 300,00kn (stojišča)

Največji letošnji metalski spektakel na Hrvaškem – svetovno znani Sabaton prihajajo na poletni oder Opatije. 

Sabaton, ena najbolj poznanih svetovnih metalskih zasedb, bodo 19. 8. 2022 nastopili na poletnem odru Opatije.

Sabaton, švedska power metalska zasedba, ustanovljena leta 1999 v švedskem Falunu, veljajo danes za eno najbolj sodobnih tovrstnih ekip, ko govorimo o žanru power metal. Sabaton nastopajo stalno v vlogi glavnih nosilcev bodisi vseh svetovnih festivalov, kot tudi svojih regularnih koncertnih turnej. Skladbe, ki jih komponirajo so tematsko vezanae na zgodovinske bitke, skozi leta pa so Sabaton pridobili kultni status izvajalca pri katerem se na njihovih praviloma razprodanih koncertnih spektaklih vselej iče še kakšna dodatna vstopnica.

Sabaton so hrvaški publiki zelo dobro poznani, saj so že nekajkrat nastopili tudi v Zagrebu. Veljajo za zasedbo z najbolj predanimi in zvestimi privrženci po celem svetu, ki se štejejo v milijonih. To nikakor ne čudi saj so njihovi koncerti vselej svojevrstni spektakel – nabit z intenzivno in kipečo atmosfero. Sabaton so svojo uspešnost utrjevali tudi na podlagi albumov, ki so v celoti vezani na tematski presek določenih zgodvinskih obdobij, ki so jih zaznamovale bitke in vojne. Prav na podlagi tega so postali svojevrstni fenomen, ki navdušuje stotisoče in stotisoče privržencev po celem svetu.

Sabaton so mdr. nastolai v karieri v družbi največjih ikon metala, kot so Iron Maiden, največ publike do danes, pa so zbrali na poljskem festivalu  Przystanek Woodstock Festival, kjer si je njihov nastop ogledalo neverjetnih pol milijona obiskovalcev.

V diskografskem smislu so Sabaton neverjetno marljiva skupina, saj so med letoma 2005, ko je izšel njen studijski prvenec pa do danes, nanizala kar 10 studijskih albumov. Z vsakim izdanim albumom: “Primo Victoria”, “Attero Dominatus”, “Metalizer”, “The Art of War”, “Coat of Arms”, “Carolus Rex”, “Heroes”, “The Last Stand”, “The Great War” in najnovejšim ter v letošnjem letu izdanim desetim albumom “The War To End All Wars”, navdušujejo glasbene kritike ter pridobivajo vse večjo svetovno popularnost. Album “Carolus Rex” (2012) je postal na Švedskem najbolje prodajani heavy metalski album vseh časov.

V letošnjem letu, kot ekskluziva na Hrvaškem, nastopa kvintet v postavi: Chris Rörland (kitara), Hannes Van Dahl (bobni), Joakim Brodén (vokal), Pär Sundström (bas kitara) in Tommy Johansson (kitara) v petek 19. 8. 2022 na prizorišču kamnitega ambienta čudovitega letnega odra Opatije, kjer bodo izvedli enega izmed koncertov svoje aktualne evropske “The Tour To End All Tours”. Na tej turneji promovira skupina svoj aktualni studijski album, v repertoarju pa ne bodo manjkale niti njihove klasične hite, kar prinaša nov nepozabni večer, ki se ga bo publika še dolgo spominjala.

Istega večera, pa bo kot uvertura v nastop ‘mišičavih’ Sabaton, ogrevala publiko na poletnem odru skupina, ki velja za dodatno presenečenja. Vendar pa mora ostati, kot vsa presenečenja, ime še nekaj časa prikrito. Ime predskupine bo organizator najavil v dnevih pred nastopom Sabaton v Opatiji.

Nakup vstopnic:
Vstopnice lahko kupite v glavni pisarni Festivala Opatija na letnem odru (Ljetna pozornica Zert bb), vsak delovni dan med osmo in šestnajsto uro, prav tako pa v poslovalnicah: Dallas Music shop na Reki, Foto Revija na Reki, ter na medmrežju  www.mojekarte.hr.
Na dan koncerta je blagajna na vhodu prizorišča letnega odra odprta od 19.00 ure dalje. 


Date

Aug 19 2022
Expired!

Time

21:00 - 23:55

Location

Ljetna pozornica Opatija
Zert ul. 6a, 51410, Opatija, Hrvaška
Website
https://www.festivalopatija.hr/

Organizer

Festival Opatija
Phone
+385.51.271.377
Website
https://www.festivalopatija.hr/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki