Fairport Convention z dvanajsternim CD zabojem “It All Came Around Again: Onstage and On Air 1982-90”

foto: Dave Peabody
0 22

Fairport Convention, britanske progresivne folk rock legende bodo v letošnjem juliju izdali orjaški zaboj dvanajstih zgoščenk na katerem se bo nahajal material posnet v obdobju med letoma 1982 in 1990.

Zaboj z naslovom “It All Came Around Again: Onstage and On Air 1982-90” bo izšel pri založbi Madfish Records, ki so v preteklosti že poskrbeli za izid podobnih zabojev vezanih mdr. na izvajalce: Gentle Giant, Al Stewart, Caravan in Horslips. Datum izida je napovedan za 26. 7. 2024.

Zaboj bo vseboval 11. CD-jev in en DVD. Material obsega ‘drugo zlato obdobje’ delovanja skupine, vseboval bo kar 134 skladb, od tega 57. neizdanih. Na DVD-ju se bo nahajalo 100 minuts tremi ‘session’ nastopi med letoma 1972 in 1976, nadalje nastopi iz festivala Cropredy med letoma 1982 in 1984 ter 1986 in 1987, kot tudi nastopov v televizijski hiši BBC, vključno s studijskimi ‘sessioni’.

Fairport Convention so leta 1979 razpadli, leto prej so izdali album “Tippler’s Tales”. Kakorkoli, pa se je zadnja postava, ki so jo zastopali: Simon Nicol, Dave Swarbrick, Dave Pegg in Bruce Rowland, združila za vsega dan na kmetijskih površinah Cropredy Oxfordshirea, kjer so ustanovili ikonski Cropredy Convention festival. Leta 1985 je skupina izdala album “Gladys’ Leap”, Fairport Convention pa so se za to priložnost zbrali v novi postavi ob Nicolu in Peggu.

Veličastni zaboj “It All Came Around Again: Onstage and On Air 1982-90” bo vseboval tudi knjižico na 60. straneh. Esej zanjo je prispeval biografist Greame Thomson (pisal je mdr. tudi o Kate Bush in Johnu Martynu), svoje prispevke sta dodala biografista skupina Fairport Convention Patrick Humphries in Nigel Schofield. Knjižica povzema tudi stare intervjuje s Colinom Irwinom in Matom Snowom ter fotogalerijo, ki jo je prispeval Dave Peabody.

Zaboj vsebuje tudi reprodukcijo arhivskih raritet in spominkov s podpisi vseh štirih članov legendarne “Full House” postave (1970): Richard Thompson, Simon Nicol, Dave Pegg in Dave Mattacks.

Zaboj “It All Came Around Again: Onstage and On Air 1982-90” lahko vsekakor že prednaročite.


Fairport Convenction – “It All Came Around Again: Onstage and On Air 1982-90” (Madfish Records, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki