The Police z razkošnim ponatisom albuma “Synchronicity”

foto: Gijsbert Hanekroot (via Getty Images)
0 48

The Police, ikone art in pop rocka osemdesetih, bodo deležni ponatisa njihovega petega in zadnjega studijskega albuma “Synchronicity”, ki je originalno izšel leta 1983 in se do tega dne na globalni ravni prodal v preko 15. milijonih izvodov.

Ponatis albuma “Synchronicity” bo razpoložljiv v mnogih varietetah bistvenih formatov, vključno s šesternim CD ‘deluks’ zabojem, na katerem bo kar 55. doslej neobjavljenih skladb, vključno s serijo demo posnetkov vezanih na album ter neizdan koncertni material iz leta 1983. Za ponatis bodo poskrbeli pri založbi UMR/Polydor, luč sveta pa bo ugledal 26. 7. 2024.

Ponatis albuma, ki so ga pri založbi pripravljali v tesni navezi z vsemi tremi člani skupine, bo na razpolago tudi kot četverni LP, dvojni CD, dvojni (barvni) vinil, enojni slikovni vinil ter kot digitalni zaboj, razpoložljiv preko vseh ponudnikov digitalnih platform.

Vseskupaj bo spremljala knjižica na 62. straneh, ki jo je prispeval novinar Jason Draper, v njej pa bo teče beseda o ozadju in zakulisju rojstva tega famoznega albuma. Knjižica vsebuje tudi nove intervjuje, redko fotogalerijo in arhivskimi raritetami skupine. 

Album “Synchronicity” je originalno torej izšel leta 1983. The Police je navrgel rušilni mega hit št. 1 Every Breath You Take (največkrat predvajana skladba v zgodovini radia), kot tudi hite King Of Pain, Wrapped Around Your Finger in Synchronicity II. Album se je samo na tleh ZDA prodal v osmih milijonih izvodov, kjer je prebil na lestvici najbolje prodajanih plošč sedemnajst tednov na prvem mestu, The Police pa so pobrali tri Grammyje izmed skupno pet Grammy nominacij, in sicer v kategorijah: za najboljšo (vokalno) rock izvedbo s strani dua ali skupine, nadalje za skladbo leta in najboljšo pop (vokalno) izvedbo s strani dua ali skupine. Vse tri Grammyje jim je prinesel seveda single Every Breath You Take.

Po sklenitvi svetovne turneje v prid podpori albuma “Synchronicity” si je skupina vzela daljši premor. Leta 1986 so se The Police združili nastopili na treh Amnesty International koncertih. Sledil je neuspel poizkus snemanja novega albuma, ki bi nasledil album “Synchronicity”, potem pa so The Police razpadli. The Police so se združili leta 2007 za svetovno turnejo. Še pred njeno izpeljavo (koncem, zaključkom) so se razšli.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki