Jethro Tull z novo knjigo “Life Is A Long Song: A Compendium Of Jethro Tull In 33 1/3”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2024
0 27

Pri založbi Wymer Publishing bodo 15. 9. 2024 izdali novo knjigo o progresivnorockovskih legendah Jethro Tull z naslovom “Life Is A Long Song: A Compendium Of Jethro Tull In 33 1/3”, avtorja Richarda Taylorja.

Opis: “Srčni vpogled v lik in delo slavne rock skupine Jethro Tull, ki jo od nekdaj poganja flavta. Sodi v obvezno zbirko največjih obsedencev in privržencev Jethro Tull po celem svetu. Pisana je na kožo tudfi vsem, ki so seznanjeni z imenom skupne, a so se zanjo le mimobežno zanimali, Napisana je tudi za tiste, ki so morda vedno vedeli za to skupino, se zanjo bežno zanimali, a v zadnjem času želijo o njej izvedeti kaj več.

Knjiga zajema 33. Jethro Tull skladb iz celotnega kronološkega obdobja delovanja skupine in jih podrobno obravnava tako z glasbenega kot besedilnega vidika, obenem pa poskuša na omenjene pesmi pogledati tudi z drugih, manj običajnih zornih kotov.

Vsako poglavje je glasbeno popotovanje skozi sporočilo skladbe, obenem pa se poglablja tudi z zgodbami, ki so se v času nastajanja pletle v ozadju. Knjiga se dotika tudi opisovanja nekaterih tragičnih in žalostnih dogodkov, ki se nanašajo na nekatere člane skupine. Vsekakor pa prinaša knjiga poklon samosvoji glasbeni viziji in enkratnemu glasbenemu prispevku Jethro Tull v 56. letih kariere.

Vsaka izmed skladb v knjigi je namerno (in subjektivno) ocenjena z desetimi točkami, kar naj bi bralca motiviralo, da oceni sam vsako skladbo in jih razvrsti od najslabših k najboljšim. Vse skupaj zna biti odlična platforma za duhovito in zabavno polemiko bralcev, oboževalcev in sicer ljubiteljev takšne glasbe.

Knjigo “Life Is A Long Song: A Compendium Of Jethro Tull In 33 1/3” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Ian Anderson med nastopom Jethro Tull 13. 2. 2024 v tržaškem prizorišču Politeama Rossetti v Italiji (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki