Steve Hackett z vinilnima ponatisoma albumov “Bay Of Kings” in “Momentum”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2022
0 39

Steve Hackett, eden najpomembnejših kitarskih gurujev progresivnega rocka, nasploh ko nanese beseda o inovacijah in vse veličastne manevre glasbenega pionirstva igranja njegove kitare, bo deležen ponatisa dveh svojih (neo-klasičnih) albumov, ki bosta bila ponatisnjena na vinilu! Spodaj lahko preverite krajši promocijski video.

Gre za albuma “Bay Of Kings” iz leta 1983 in “Momentum” iz leta 1988, ki bosta ponovno na razpolago od 2. 8. 2024 dalje pri založbi Insideout Music. Albuma bosta dosegljiva v klasičnem črnem barvnem vinilu, kot tudi količinsko omejenih barvnih varietetah.

Steve Hackett je namero ponatisa obeh albumov pospremil s sledečimi besedami: “Moja ljubezen do klasične kitare je začela dobivati obrise prav z albumoma ‘Bay of Kings’ in ‘Momentum’, ki sta prikazala drugo plat mojega igranja kitare. To je bilo nasprotje rokenrola … Pristop je bolj romantičen, bolj osebno izpoveden, kar se je izražalo že v mojem času, ko sem pisal glasbo z Genesis, pa tudi že v obdobju moje samostojne glasbene kariere. Zelo sem vesel, navdušen in ponosen, da bosta oba albuma dobila priložnost, da na tak način zaživita znova.”

Album “Bay Of Kings” je izšel istega leta kot Hackettov šesti studijski album “Highly Strung”. Vendar pa je njegova takratna založba Charisma Records album zavrnila, češ da je nekomercialen, zato se je Hackett zatekel k založbi Lamborghini lastnika Patricka Mimrana. Kasneje je Hackett izdal ta album pri svoji založbi Camino Records, a z drugačno naslovnico (Hackettova takratna žena in slikarka Kim Poor je prispevala sprva sliko z golim aktom, ki je bila kasneje ob njenih vztrajnih zahtevah zamenjana za sliko na kateri je Steve Hackett).

Album “Momentum” velja za Hackettov drug neo-klasični podvig, na njem pa sodeluje s flavto Steveov brat John. Ta album je sprva izšel pri založbi Start Records, potem pa je doživel leta 2001 ponatis pri Hackettovi založbi Camino Records.

Prednaročite album “Bay Of Kings”.

Prednaročite album “Momentum”.

Na fotografiji: Steve Hackett med nastopom 18. 11. 2022 na prizorišču Gran Teatro Geox v italijanski Padovi (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki