Gamma Ray predstavljajo koncertni video klasike “Heading For Tomorrow” (ft. Ralf Scheepers)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 57

Gamma Ray, dolgoživi hamburški power metalci, ki jih vodi legendarni Kai Hansen, sicer soustanovitelj Helloween, so 10. 9. 2021, pri nemški založbi earMUSIC Records, izdali novi koncertni dokument z naslovom “30 Years Live Anniversary”.

Skupina je 27. 8. 2020 odigrala koncert v pogojih izolacije, zavoljo stanja, ki je zajel planet imenovanega Covid-19 pandemija. Skupina se je temu prilagodila tako, da je nastopila v prazni dvorani Düsseldorfskega prizorišča ISS Dome, koncert pa predvajala v živo preko medmrežja, ki so si ga lahko v neposrednem prenosu ogledale divizije njihovih zvestih privržencev.

Sedaj je torej ta posnetek iz Düsseldorfa izšel kot koncertni album, ki je na naših straneh medtem že prejel recenzijo.

Po koncertnih videih za izvedene skladbe v tem koncertnem repertoarju, in sicer Land Of The Free, Lust For Life in Avalon, predstavlja skupina še četrtega in sicer za svoj famozni ep iz istoimenskega studijskega prvenca “Heading For Tomorrow” s posebnim gostom, originalnim Gamma Ray pevcem Raldom Scheepersem (Ralf je sodeloval tudi pri izvedbi skladb The Silence ter Lust For Life). Vse videe lahko preverite spodaj

Gamma Ray so koncertni nastop odigrali kot kvintet v postavi:
Kai Hansen – kitara, vokal
Henjo Richter – kitara
Dirk Schlächter – bas kitara
Michael Ehré – bobni
Frank Beck – vokal

Na tem koncertu sta kot posebna gosta nastopila tudi prvi oziroma originalni pevec Ralf Sheppers in klaviaturist Corvin Bahn.

Album lahko že naročite.

“30 Years Live Annyversary” je izšel v več različnih formatih:
– 2-CD Digipak + DVD
– 3xLP na črnem vinilu (+ Blu-ray le v nekaterih državah)
– digitalno

V prodaji se nahaja v količinsko omejeni nakladi tudi barvni 3xLP vinil (+ Blu-ray).
Vsak od treh vinilov bo natisnjen v drugačni barvi (rumena – prvi LP, zelena – drugi LP, modra – tretji LP).

Na fotografiji: Kai Hansen, Frank Beck in na skrajni desni (v ozadju) Henjo Richter med nastopom Gamma Ray 3. 6. 2016 v dvorani Estragon (Bologna, Italija), kjer so Gamma Ray nastopili v vlogi predskupine Megadeth (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki