Gary Moore z novim albumom neizdanih skladb “How Blue Can You Get”

foto: BOJAN HORVAT 2006
0 81

Gary Moore – glasbenik, ki je s svojo pronicljivostjo kitarske igre, spisal del nepozabne povesti, ki je danes večno vtkana v ultimativno podobo rocka in rolla, bo “doživel” in “dočakal” posthumni izid svojega albuma z naslovom “How Blue Can You Get”.

Gre za kompilacijo osmih točk, ki sploh še niso bile izdane, ali pa jih poznamo izdane, vendar v drugačnih verzijah. Za izid bodo poskrbeli pri založbi Provogue Records, datum izida pa je napovedan za 30. 4. 2021, kar približno sovpada z deseto obletnico smrti legendarnega kitarista.

Spodaj že lahko prisluhnete Mooreovemu originalu za skladbo In My Dreams. Gre za balado, ki spominja ja Parisienne Walkways in jo seveda okarakterizira znamenita in edinstvena barva Mooreovega kitarskega tona.

Na albumu najdemo tudi štiri priredbe drugih izvajalcev. Gre za ikonske obraze bluesa, ki so vplivale na slog Mooreovega igranja kitare in sicer: Freddie Kingova I’m Tore Down, Memphis Slimova Steppin’ Out, Elmore Jamesova Done Somebody Wrong in BB Kingova How Blue Can You Get, po kateri je kompilacija oziroma album, dobila svoj naslov.  Celoten seznam skladb in naslovnico albuma najdete spodaj.

“How Blue Can You Get” bo dostopen tudi v posebni “razširjeni de-luxe” izdaji, ki bo poleg CD-ja, vsebovala tudi štiri kitarske trzalice, dva podstavka, razglednico in nalepko. Album bo sicer izšel v standardnih formatih CD in modri barvni vinil LP.

Lahko ga že prednaročite!

Seznam skladb na “How Blue Can You Get” se glasi:
1. I’m Tore Down
2. Steppin’ Out
3. In My Dreams
4. How Blue Can You Get
5. Looking At Your Picture
6. Love Can Make A Fool Of You
7. Done Somebody Wrong
8. Living With The Blues

Na fotografiji: Gary Moore med nastopom 22. 7. 2006 v sklopu drugega dne Lovely Days festivala na prizorišču VAZ, v avstrijskem St. Pöltnu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, foto: Bojan Horvat, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki