Riverside predstavljajo koncertni video “The Same River”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2020
0 53

Riverside, cenjeni poljski progresivnorockovski veljaki, predstavljajo koncertni video skladbe The Same River, ki ga lahko predvajate spodaj.

Čemu so se Riverside odločili za to potezo? Skladba The Same River je namreč otvoritveni 12-minutni ep Riverside albuma “Out Of Myself”. Gre za studijski prvenec skupine iz leta 2003, ki je pravkar doživel svoj ponatis. Skupina je še pred iztekom leta 2020 izdala novi koncertni album z naslovom “Lost ‘N’ Found – Live In Tilburg” iz katerega izvira tudi koncertna verzija skladbe The Same River.

Leta 2003 je album “Out of Myself” originalno izšel pri ameriški založbi Laser’s Edge, sedaj pa je doživel ponatis pri nemški založbi Insideout Music.

Prav na današnji dan mineva natanko pet let od smrti originalnega in ustanovnega člana Riverside, kitarista Piotra Grudzinskega, ki je na spodnjem koncertnem posnetku leta 2015 še nastopal s skupino.

“Out Of Myself” je na razpolago kot posebna razširjena CD digipak izdaja z nalepko, kot tudi 180 gramski vinil, h kateremu je dodan tudi album v CD formatu. Ponatis vsebuje naslovnico Travisa Smitha (Opeth, Devin Townsend, Psychotic Waltz), vinilno verzijo pa je remasteriziral legendarni Dan Swanö v studiu Unisound, ki je znan mdr. po sodelovanju s skupinama Opeth in Katatonia.

Album “Out of Myself” lahko kupite TUKAJ!

Seznam skladb na “Out of Myself” se glasi:
1. The Same River
2. Out Of Myself
3. I Believe
4. Reality Dream
5. Loose Heart
6. Reality Dream II
7. In Two Minds
8. The Curtain Falls
9. OK

Na fotografiji: Mariusz Duda med nastopom Riverside 3. 3. 2020 v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki