Hat’s Off Gentlemen It’s Adequate predstavljajo ‘AI’ animirani video in single “Back Where I Started”

foto: Charles Palmer 2021
0 24

Hat’s Off Gentlemen It’s Adequate, britanski progresivnorockovski duet, predstavljata (s pomočjo umetne inteligence) animirani video za novo skladbo oziroma single Back Where I Started, ki ga lahko predvajate spodaj.

Single Back Where I Started je vzet iz prihajajočega novega albuma skupine “The Confidence Trick”, ki bo izšel v novem letu pri neodvisni založbi Glass Castle Recordings.

Ta video je ustvaril pevec in multi-instrumentalist skupine Malcolm Galloway pri tem pa je uporabil animacije, ki jih je ustvarjal art generator NightCafe Studio, ki deluje po principu umetne inteligence. Ta sistem uporablja dele besedil, oziroma zaznava sporočila v besedilih, na podlagi teh pa izdeluje motive. Skupina se je podajala v vznemirljiva prostranstva tovrstnih ‘manipulacij’ že na preteklih albumih.

“Ta skladba podaja sporočila iz perspektive popotnika, ki potuje skozi čas in ki skuša popraviti napako iz preteklosti, vendar pa se pri tem vrača še globlje v preteklost, stvari pa se zanj samo še izdatno poslabšujejo,” razlaga Galloway.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki