Iced Earth predstavljajo besedilni video “Prophecy” (ft. Tim ‘Ripper’ Owens)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 74

Iced Earth, kultni ameriški heavy metalci, ki so včeraj 14. 3. 2023 z najavo novega (dvojnega) EP-ja, naposled prekinili svoj dolgo trajajoči molk ob katerem je bila pod vprašajem prihodnost skupine, že predstavljajo single in besedilni video svoje klasike Prophecy, za katero je prispeval vokal Tim ‘Ripper’ Owens.

Ta verzija klasike izvira iz poznega poletja 2007, ko so Iced Earth delovali v postavi s Timom Ripperjem Owensem. EP-ja bosta torej hkrati izšla dva, Prophecy, pa se bo nahajal na EP-ju z naslovom “Hellrider”.

V nadaljevanju (spodaj) se nahajajo podrobnosti v zvezi z obema EP-jema, ki bosta izšla 28. 4. 2023.

EP-ja bosta izšla pri grški založbi ROAR! Rock Of Angels Records, naslovljena pa sta: “Hellrider” in “I Walk Among You”. Na obeh novih izdajah se bodo nahajali raritetni posnetki iz obdobja delovanja skupine, ko je šlo za tranzicijo pevcev v postavi. Gre za obdobje med letoma 2007 in 2008, ko je Tima Ripperja Owensa ponovno zamenjal (prejšnji in bodoči Iced Earth vokalist) Matt Barlow.

Na EP-ju “Hellrider” se bodo nahajale neizdane verzije: Prophecy, Birth Of The Wicked in The Coming Curse, ki izvirajo originalno iz albuma “Something Wicked This Way Comes” (1998). V poznem poletju 2007 so bile vse tri skladbe ponovno posnete (v živo v studiu), vokal pa je prispeval Tim “Ripper” Owens.

Drugi EP “I Walk Among You” bo vseboval studijske verzije skladb Setian Massacre, A Charge To Keep in The Clouding iz albuma “Framing Armageddon (Something Wicked Part I)” (2007), ki so bile leta 2008 remiksane in remasterizirane in je zanje vokal prispeval takrat ponovno priključeni Matt Barlow. Poleg teh bodo na EP vključene še koncertne verzije skladb: Dark Saga, Pure Evil in Iced Earth, ki izvirajo iz nastopa skupine v sklopu belgijskega festivala Graspop Metal Meeting leta 2008, ko je pri Iced Earth prepeval ponovno Barlow.

Oba EP-ja bosta dostopna v različnih vinilnih formatih, prav tako pa bosta dostopna tudi kot ‘dva v enem’ digipak CD-ja ter tudi kot dvojni vinilni slikovni kombo.

Lahko ju že prednaročite.

Na fotografiji: Jon Schaffer med nastopom Iced Earth, 16. 7. 2016, sredi nemškega Balingena v sklopu prvega dne Bang Your Head!!! festivala (RockLine fotoarhiv 2006 – 2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Iced Earth – “I Walk Among You” EP (ROAR! Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki