Iron Maiden potrjujejo prve termine evropskih nastopov za prihodnje leto!

Iron Maiden 2022
0 250

Iron Maiden, britanske ikone metala, so potrdili prve termine nove turneje imenovane “The Future Past Tour”, ki se bo osredotočala na evropska stadionska, dvoranska ter festivalska prizorišča in je napovedana za prihodnje leto. Zaenkrat so potrjeni termini v Veliki Britaniji, na Irskem, Poljskem, Švici, Belgiji, Nizozemski ter Italiji (termine najdete spodaj).

Repertoar prihajajoče turneje bo kombinacija še neizvedenih skladb z albuma ‘Senjutsu’ (2021, RockLine recenzija) ter točk vzetih iz klasičnega albuma “Somewhere In Time” (1986, RockLine recenzija). V set listi ne bodo manjkale tudi nekatere druge klasike skupine.
 
Vodja in basist skupine Steve Harris pravi v zvezi s takšno odločitvijo sledeče: “Po izidu albuma “Senjutsu” smo ‘osvežili’ termine aktualne turneje ‘Legacy of the Beast Tour’ tako, da smo odpirali koncerte s prvimi tremi skladbami najnovejšega albuma, obenem pa tudi spremenili scensko kuliso z japonsko palačo.”

“Ker nima mnogo smisla, da bi to ponovili tudi za ‘Senjutsu’ turnejo, smo razmišljali o drugih opcijah in se odločili da obudimo album ‘Somewhere In Time’, saj skladbe s tega albuma niso bile zabeležene v sklopu naših preteklih retrospektivnih turnej. Kar lahko najdemo so koncertni videoposnetki iz osemdesetih, pri čemer pa žalosti dejstvo, da na takratni turneji koncertov nismo snemali (krivite za to menedžerja!!!). Skozi leta smo prejemali številne prošnje in pobude s strani naših privržencev, ki so želeli slišati koncertno izvedbo mnogih skladb tega albuma. Sedaj jih bomo izvajali na odru, poleg pa ne bodo manjkale tudi nekatere druge točke za katere vemo, da vam bodo všeč.”

“Zelo sem zadovoljen tudi zato, ker bomo imeli priložnost izvajati na novi turneji nekatere bolj epske skladbe albuma ‘Senjutsu’, na kar čakamo že zelo dolgo. Leto 2023 bo razburljivo in zato se zelo veselimo da vas bomo znova srečali na koncertih v Veliki Britaniji, na Irskem ter v Evropi.”
 
Rod Smallwood, menedžer skupine, dodaja: “Menimo, da je kombinacija tih dveh albumov na odru vznemirljiva. Vemo da si naši privrženci želijo slišati epske skladbe albuma ‘Senjutsu’ prvič v živo, obenem pa pričakujemo, da nam bo v kombinaciji z ikonskim albumom, kot je ‘Somewhere In Time’, takšna turneja pričarala novo nepozabno izkušnjo. Tako nam, kot tudi našim privržencem. Starim in mladim.”

Iron Maiden v teh dneh zaključujejo svojo “Legacy Of The Beast” turnejo z zadnjimi koncerti po Severni Ameriki.

Datumi “The Future Past Tour” se glasijo:
13. 6. 2023 – Krakow, Tauron Arena, Poljska
19. 6. 2023 – Zürich Hallenstadion, Švica
24. 6. 2023 – Dublin 3 Arena, Irska
26. 6. 2023 – Glasgow OVO Hydro, Škotska
28. 6. 2023 – Leeds, First Direct Arena, Anglija
30. 6. 2023 – Manchester AO Arena, Anglija
3. 7. 2023 – Nottingham Motorpoint Arena, Anglija
4. 7. 2023 – Birmingham Utilita Arena, Anglija
7. 7. 2023 – London O2 Arena, Anglija
11. 7. 2023 – Amsterdam, Ziggo Dome, Nizozemska
13. 7. 2023 – Antwerpen, Sportpaleis, Belgija
15. 7. 2023 – Milano, The Return of The Gods Festival, Italija

Prodaja vstopnic steče v petek, 14. 10. 2022, preko Live Nation uradne spletne strani!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki