Iron Maiden pripravljajo tudi ponatis svojih koncertnih dokumentov!

0 122

Iron Maiden, dobro znani svetovni atašeji metala, pripravljajo tudi ponatis najbolj priljubljenih koncertnih dokumentov iz sicer bogatih arzenalov svoje slikovite in dolgožive diskografije.

Skupina je pred tem že izdala štirikrat po štiri serije “digipack” ponatisov vseh svojih studijskih albumov, dne 19.06.2020, pa se bosta, pod okriljem založbe Parlophone Records, pojavila na tržišču oziroma seznamu ponovnih izdaj skupine, tudi koncertna albuma “Live After Death” in “Rock In Rio”.

Znameniti “Live After Death” je bil posnet v Kaliforniji. sredi losangeleške dvorane Long Beach Arena, med “World Slavery” turnejo leta 1985, na kateri so Iron Maiden predstavljali svoj četrti studijski dosežek “Powerslave” (na tej turneji so 19.08.1984, nastopili tudi v ljubljanski Hali Tivoli). Na ta koncertni dokument so dodane še štiri skladbe, posnete na nastopu skupine v londonski dvorani Hammersmith Apollo.

Remasterizirani ponatis albuma “Live After Death” se bo nahajal v posebno konstruirani embalaži, v katero bo dodan v merilu 1:24 znameniti motiv naslovnice tega dokumenta, z Eddie-jem, ki sredi pokopališča leze iz svojega groba ter nalepka, na kateri je upodobljena starka s koso.

Koncertni album “Rock In Rio”, je bil posnet v Braziliji leta 2001, ko so Iron Maiden nastopili v sklopu svoje “Brave New World” turneje na festivalu, pred 100.000 ponorelimi obiskovalci ter ob istočasnem televizijskem prenosu, katerega so si ogledali milijoni na domovih po celem svetu. “Rock In Rio” ob svojem ponatisu ni bil deležen takšne nakičene pozornosti, kot njegov starejši koncertni brat in bo tako ponovno izdan le v “fold-out” embalaži (glej sliko), v katero bosta, razumljivo dovolj, vtaknjena dva CD-ja.

Naj hitro osvežimo spomin:
Prvi štirje albumi skupne: “Iron Maiden, “Killers”, “Number of the Beast” in “Piece of Mind”, so doživeli podobno re-izdajo v novembru 2018.

V lanskem marcu je temu sledila ponovna izdaja naslednjih štirih albumov skupine in sicer “Powerslave,” Somewhere In Time”, “Seventh Son Of A Seventh Son” ter “No Prayer For The Dying”, medtem ko so naslednji štirje, se pravi: “Fear Of The Dark”, “The X Factor”, “Virtual XI” in “Brave New World”, doživeli ponovno izdajo sredi lanskega poletja.

Pred koncem lanskega leta so doživeli ponatis tudi “Dance Of Death”, “A Matter Of Life And Death”, “The Final Frontier” ter zadnji in še vedno aktualni studijski album skupine izdan leta 2016, to je “The Book Of Souls”.

Na fotografiji: Vokalist Bruce Dickinson med nastopom Iron Maiden, dne 27.07.2016, v splitski dvorani Paladium Arena na Hrvaškem – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki