Haken predstavljajo “Canary Yellow” video

0 63

Haken predstavljajo video in single za novo skladbo Canary Yellow, ki se bo nahajal na novem albumu skupine z naslovom “Virus” in ga lahko v celoti predvajate spodaj!

Haken, britanski progresivni rockerji, bodo torej, dne 05.06.2020 izdali naslednik albuma “Vector” (2018), ki bo nosil naslov “Virus”. Tudi ta album skupine bo izšel pri založbi Inside Out Music. Spodaj lahko pogledate tudi posebno video sporočilo skupine kot tudi predhodni video za skladbo Prosthetic, ki je izšel v začetku letošnjega aprila.

Bend je v zvezi s skladbo Canary Yellow povedal sledeče: “V glasbenem oziru je skladba Canary Yellow usmerjen proti alternativnim sferam, saj smo veliki ljubitelji zasedb Radiohead, Elbow in Petra Gabriela. To so umetniki, ki znajo zelo dobro nanizati grabežljivo temačnost skozi sicer prelepo glasbo.”

“Canary Yellow se v sporočilih ukvarja s prikrivanjem fizične in mentalne zlorabe medosebnih relacij – nekaj kar je navadno prikrito očem in se skriva za navidezno lepo osebno fasado!”

O videu pravijo Haken sledeče: “Znova smo se vrnili k sodelovanju z našimi prijatelji iz agencije Crystal Spotlight, ki so poskrbeli za ambiciozno animacijo, nad katero smo preprosto očarani ter navdušeni, saj prav takšna vizualna komponenta poudarja samo atmosferičnost skladbe Canary Yellow.”

Pri BLACKLAKE pa, so oblikovali vizualije in naslovnico albuma, ki bo dosegljiv kot količinsko omejeni dvojni CD, standardni “jewel case” CD, dvojni vinil (s CDjem) in na vseh digitalnih platformah.

Album lahko že pred-naročite: https://haken.lnk.to/Virus

Seznam skladb na “Virus” je sledeč:
1. Prosthetic
2. Invasion
3. Carousel
4. The Strain
5. Canary Yellow
6. Messiah Complex i: Ivory Tower
7. Messiah Complex ii: A Glutton for Punishment
8. Messiah Complex iii: Marigold
9. Messiah Complex iv: The Sect
10. Messiah Complex v: Ectobius Rex
11. Only Stars

Vokalist Ross Jennings razlaga: Medtem, ko lahko “Virus” poslušamo kot zaključeno delo, je tematsko in konceptualno povezan z albumom “Vector”, zato je naša želja, da bi lahko nekoč v prihodnje izvajali na koncertih oba albuma v živo v njunih celotah. Od začetka do konca. Drugega za drugim.

Na fotografiji: Ross Jennings med nastopom Haken, 02.12.2019, v dunajskem klubu Simm City (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020 (avtor fotografije: Sebastijan Videc), vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta, na katerem so Haken odprli večer pred Devinom Townsendom, lahko preberete TUKAJ.


Haken – Canary Yellow (uradni video)
Haken – Prosthetic (uradni video)
Haken – predstavitev albuma “Virus” (video dražilec)
Haken – “Virus” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki