Jana Draka, italijanski progresivni rockerji, predstavljajo svojo verzijo Gentle Giant klasike “Wreck”

Jana Draka FaceBook 2021
0 50

Jana Draka, italijanski progresivnorockovski kvartet, predstavlja svojo verzijo Gentle Giant klasike Wreck, ki izhaja iz drugega albuma kultnih britanskih progrockovskih pionirjev z naslovom “Acquiring the Taste” in je izšel leta 1971. Novi verziji skladbe lahko prisluhnete v spodnjem videu. Naj dodamo, da se izid te priredbe ujema s 50 obletnico izida albuma “Acquiring the Taste”, ki je izšel 16. 7. 1971.

Saj veste kako je pri Gentle Giant? Na vrhuncu svojih moči so bil izvedbeno pa tudi kreativno neulovljivi. Prekipevali so od eklekticizma in eskapizma do slehernih klišejev. V studiu, ali na odrih. Preprosto je njihova igra osupnila. Vedno. Tako z vidika briljantne tehnično kompleksne ubranosti, kot po plati brezmejne domiselno kreativne duhovitosti.

Zato je sleherno ‘poigravanje’ z zapuščino te skupine delikatno dejanje, ki postane kaj hitro ‘dvorezen meč’ s katerim si znaš še hitreje naprtiti gnev zlasti s strani najbolj okorelih privržencev te skupine.

Vendar pa so Jana Draka primer ekipe, ki neverjetno prepričljivo kupčuje z vibracijo te pradavne progresivnorockovske stvaritve in jo prevaja skozi svoj artistični univerzum, v presunljivo posrečeno varieteto novih časov, s čimer skupine, ne le opravičuje svojo veliko glasbeno talentiranost, pa tudi drznost, pač pa vse to tudi polnokrvno potrjuje.

Jana Draka so svoj studijski prvenec “The Journey Begins”, sicer izdali leta 2019. Leta 2016 je izšel njihov debitantski EP “Introspection”.

Jana Draka so:
Valerio Magli – vokal, bas kitara
Danilo Pantusa – kitara spremljevalni vokal
Valentina D’Angelo – bobni, spremljevalni vokal
Federico Aramini – klavir, klaviature

Skupino lahko spremljate na:
https://www.facebook.com/JanaDraka/​​
https://www.instagram.com/janadraka/​​


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki