Led Zeppelin predstavljajo sedem-inčni vinilni single “Immigrant Song”!

0 68

Že dolgo tega ni več nobena skrivnost, da je pred dobrimi 50. leti izšel tretji studijski album rock ikon Led Zeppelin z nazivom “III”. Na njem se nahaja tudi njegov edini, a silno razvpiti single za skladbo Immigrant Song.

Album je ob svojem izidu veljal za konkreten odmik skupine glede na vsebino glasbene substance, ki sta jo ponudila predhodna studijska dosežka. Zato je tudi počasneje lezel na vrhove glasbenih lestvic. Dve leti po svojem izidu, je konkretno zamešal štrene tako v ZDA, kot na domačih tleh Velike Britanije. Do tega dne se je album prodal v 13. milijonih kopij po celem svetu.

Ob komercialnem uspehu, ki so ga Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham in John Paul Jones z “Led Zeppelin III” dosegli, predstavlja album tudi prelomno točko kariere skupine, s katero je ta posegla po fuziji drugih žanrskih elementov, ki jih je drzno integrirala v svoj, izvorno trdorockovski značaj. Na tak način je pričela adventivno in izzivalno razširjati svoj artistični domet.

Ob 50. obletnici izida albuma, se je skupina 15. 1. 2021 odločila ponovno izdati edini single, ki izhaja iz albuma “III”, to je bila skladba “Immigrant Song”, ki ji na njegovi B-strani dela družbo “Hey, Hey, What Can I Do”.

Ponatis je striktno limitiran na 19.700 kopij, povzema originalni ovitek oblikovanja, ki je bil izdan na japonskem trgu in ga je že možno prednaročiti na www.ledzeppelin.com.

Skladbama “Immigrant Song”, in “Hey, Hey, What Can I Do” lahko prisluhnete spodaj.

V zvezi s 50. obletnico izida albuma “Led Zeppelin III” je RockLine pred dnevi pripravil v posvetilu albuma, poseben razširjeni prispevek, kjer je mdr. opisano ozadje nastanka skladbe “Immigrant Song”:
“Immigrant Song, ki je najtrša skladba albuma, pa je pravzaprav zgodba o Vikingih ter njihovi invaziji. Skupina je namreč 22. 6. 1970 nastopila v islandskem Reykjaviku. Tamkajšnji postanek z dnevom, ki je svetil neverjetnih 24 ur, je bil za Plantovo inspiracijo pri pisanju besedil prav tako pomemben, kot oddih v Snowdoniji. Vsega teden dni kasneje, so Led Zeppelin nastopili na domačem festivalu v kraju Bath. Immigrant Song je zapustila med člani kvarteta tak vtis, da jo je skupina želela takoj predstaviti publiki in je z njo odprla koncert v Bathu.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki