Long Shadows Dawn (ft. Doogie White & Emil Norberg) napovedujeta skupni album s singlom in videom “Master of Illusion”

Frontiers Music Srl. 2021
0 45

Long Shadows Dawn je nova glasbena aliansa med legendarnim škotskim pevcem Doogie Whiteom (Rainbow, Michael Schenker Fest, Yngwie J. Malmsteen’s Rising Force) in švedskim kitaristom Emilom Norbergom (Persuader). Glasbenika napovedujeta svoj skupni studijski prvenec z naslovom “Isle Of Wrath” za 6. 8. 2021, izšel pa bo pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Spodaj je na voljo prvi video in single za skladbo Master of Illusion.

Škotski vokalist Doogie White je prvič stopil iz anonimnosti potem, ko se je leta 1994 priključil legewndarnim Rainbow za album “Stranger In Us All”. Kasneje se je udejstvoval v projektu Cornerstone, ki ga je ustanovil nekdanji član danskih hard rockerjev Royal Hunt Steen Morgesen, pa Yngwie J. Malmesteen’s Rising Force, pri kultni N.W.O.B.H.M. zasedbi Tank in nedavno v Michael Schenker Fest in Alcatrazz. Njegov vokal je bogat in hitro prepoznaven, zato sodi v špico hard rock vokalistov svoje generacije.

Emil Norberg je garal in pulil zobe s svojo skupino, švedskimi heavy metalci Persuader, ki so med letoma 2000 in 2020 izdali pet studijskih albumov. Zadnji studijski album skupine z naslovom “Necromancy” (RockLine recenzija) je izšel v lanskem decembru, pri založbi Frontiers Music Srl.

Seznam skladb na “Isle of Wrath” se glasi:
1. Deal With The Preacher
2. Raging Silence
3. On Wings Of Angels
4. Star Riders
5. Hell Hath No Fury
6. Master Of Illusion
7. Hallelujah Brother
8. Steeltown
9. Never Wrote A Love Song
10. Where Will You Run To?
11. We Don’t Shoot Our Wounded

FaceBook: https://www.facebook.com/LongShadowsDawn/


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki